avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA masina adusa din Germania
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA masina adusa din Germania

Buna ziua,

am achizitionat o masina din Germania, am inmatriculat-o acolo, am adus-o in Romania si vreau s-o inmatriculez aici.
Uitandu-ma pe site-ul DRPCIV, am vazut ca se cere si certificat de atestare a platii TVA, eliberat de ANAF.
Eu am factura de la Autohausul de la care am cumparat, si in care e trecuta suma intreaga (nu e specificat TVA sau VAT). Mentionez ca achizitia a fost pe pers fizica. Am motive de ingrijorare, trebuie sa ma rog de vanzator sa-mi trimita o factura defalcata unde se specifica clar TVA-ul? sau e clar ca am platit TVA intrucat e pe persoana fizica?

Multumesc Anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iulie 2021
Ivico, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 09:58, 14 Iulie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti niciun motiv de ingrijorare. Cei de la inmatriculari nu sunt specialisti in TVA si de aceea intotdeauna se cere acel certificat de la ANAF, adica de la specialistii in TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetățean român cu domiciliul în germania cumpără mașină nouă cu tva din românia. cum evită plata tva la înmatricularea în germania? czszeva czszeva O persoană fizică cetațean român, care locuiește în Germania cumpără un autoturism nou de la o firmă din România , plătitor de TVa. Autoturismul va ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare autoturism sava sebastian sava sebastian Am o mare nedumerire,fata de inmatricularea unei masini ,am cumparat masina din germania,am un contract cv,intre o firma din Romania si un autohaus,iar acesta ... (vezi toată discuția)
Tva masina sh spatiul intracomunitar IoanaVT IoanaVT Buna ziua! Am achizitionat o masina sh de la un dealer din Germania (firma care nu aplica tva doar la marja de profit), pe persoana fizica, pentru care am ... (vezi toată discuția)