avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Campania 2%
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Campania 2%

Buna seara, am cateva intrebari referitoare la acest subiect:
- in urma Campaniei de strangere de fonduri, se doneaza procentul de 2% din impozitul pe venit din anul precedent, adica 2009?
- banii intra in contul Asociatiei lunar sau o singura data pe an?
- pot completa formulare pensionarii si somerii?
Cel mai recent răspuns: rviorel23 , utilizator 11:57, 11 Ianuarie 2010
1. 2% din impozitul pe venit datorat pentru 2009.

2. Banii intra o singura data ... nu lunar.
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Banii intra o singura data de la administratia financiara unde au fost inregistrate formulare cu 2% pe numele Asociatiei. Daca au fost depuse in mai multe judete/sectoare formulare cu 2% pt. asociatia Dvs banii vor intra separat de la acestea.
Multumesc pentru raspunsuri, mai am o nelamurire, banii intra la sfarsitul campaniei (in Mai) sau in urmatoarea luna dupa depunerea formularelor?
Si daca in 2009 nu am lucrat decat 6 luni, pot completa formular, sau trebuie sa fie pe un an intreg?
Multumesc!
Cred ca banii intra la sfarsitul campaniei ...
Puteti completa formular de declaratie pe venit , chiar daca ati lucrat numai 6 luni.
NU ! Banii, pot intra tot cursul anului in functie de cum Administratia Financiara respectiva isi gestioneaza fondurile. Nu va bazati pe o data exacta. Va spun din experienta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2% din impozitul anual valitinu valitinu Ajutati-va asociatia de proprietari, financiar, virati 2% din impozitul anual ! Daca nu aveti cont X-(sau nu vreti=D>, va dau contul AP 261 ... (vezi toată discuția)
Cum obtin 2% din impozitul anual pe venit? AdinaCristinaV AdinaCristinaV Am un ONG si as vrea sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pentru obinerea celor 2% din impozitul anual pe venit. Multumesc. (vezi toată discuția)
Impozit dividende ole ole pentru anul 2009 cand trebuie depusa declarati privind impozitul pe dividende si cand trebuie platit (vezi toată discuția)