avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am o scurtă întrebare. Socrul meu (tatăl ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am o scurtă întrebare. Socrul meu (tatăl soțului ...

Buna ziua,

Am o scurtă întrebare.

Socrul meu (tatăl soțului meu) este bolnav în fază terminală și îmi pasă de el până în ultimele sale zile. Este bogat și ar dori să-mi dea în jur de 100.000 de euro ca mulțumire.

Întrebarea mea, poate să transfere legal acești bani în contul meu?

Donația trebuie impozitată?

Mulțumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 08:36, 16 Iulie 2021
Donatia nu se impoziteaza, dar pentru a stabili regimul juridic al transferului trebuie incheiat un contract de donatie in forma autentica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitarea banilor primiți în cont de la soț Helen17 Helen17 Se impozitează de către ANAF încasările în valută primite de la soț, dacă soțul este cetățean american? Soțul meu este cetățean american, ... (vezi toată discuția)
Cum sa cumpere mama mea o garsoniera pe numele meu? vioricaw vioricaw Cum sa cumpare mama mea o garsoniera pe numele meu? Suntem doua surori, eu am 20 de ani si cealalta sora a mea este in conflict cu toata lumea, inclusiv cu ... (vezi toată discuția)
Strangere de fonduri in nume propriu Georghita Georghita As putea strange niste fonduri personal pentru tatal meu bolnav de cancer ca sa-l pot duce in strainatate la analize si un eventual tratament? M-as duce pe la ... (vezi toată discuția)