avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua, Am si eu o neclaritate cu privire la un act ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua, Am si eu o neclaritate cu privire la un act de adjudecare. ...

Buna ziua,
Am si eu o neclaritate cu privire la un act de adjudecare. Cineva a cumparat in 2020, printr-un executor judecatoresc, un teren care a fost expropriat in 2017 de catre statul roman. Cumpararea terenului a fost efectuata printr-o licitatie in urma careia s-a emis un act de adjudecare.
Intrebare: Poate fi fi vindut la licitatie (adjudecare) un teren aflat in proprietate publica? Este actul de adjudecare NUL ? Se poate contesta actul de adjudecare ? Cum si cind se poate contesta ?
Cel mai recent răspuns: bacau73 , utilizator 09:41, 17 Iulie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1-In cadrul executarilor dilite nu exista institutia vanzarii,ci adjudecare
2-Daca terenul se afla in proprietatea statului,numai autoritatea publica locala are autoritatea si competenta sa dispuna modalitatea de utilizare a acestuia,inclusiv prin licitatie publica cum se practica si in cazul locurilor de parcare de pe domeniul public
Cum se poate contesta actul de adjudecare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exeutare silita laurateodora laurateodora cate licitatii pot fi facute la executorul judecatoresc si cu cat se diminueaza suma apartamentului stabilita de expert? (vezi toată discuția)
Anulare de vânzare (frauduloasa) a lichidatorului Mihai003 Mihai003 Persoana fizica, posesor al unui imobil compus din teren suprafata cca 1000 mp si constructii 150 mp. Terenul are categorie curti constructii si are destinatie ... (vezi toată discuția)
Legea 10/2001 carstea valentin carstea valentin Art.1.4 lit C din HG250/2007 este constitutional ? Nu este nedrept ca pt.situatii identice inainte de 1989,respectiv cumpararea unui imobil si trecerea ... (vezi toată discuția)