avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Am si eu o intrebare,poate ma lamureste ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Am si eu o intrebare,poate ma lamureste cineva:detin,de ...

Buna ziua! Am si eu o intrebare,poate ma lamureste cineva:detin,de pe urma mamei mele,impreuna cu tatal meu si sora mea,un teren extravilan de 1 ha,pe care vrem sa-l vindem.Pe acest teren exista titlu de proprietate unde sunt trecuti cei trei proprietari.Cum se impart banii de pe urma vanzarii terenului intre cei trei proprietari? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: cornelmarin , utilizator 12:21, 16 Iulie 2021
In mod normal, daca terenul a apartinut numai mamei si ati facut cerere pentru eliberarea titlului de proprietate pe numele celor trei mostenitori, cotele care vi se cuvin ar fi de 2/8 pentru tata, 3/8 sora si 3/8 dvs deci, moralmente vorbind, asa ar trebui sa se imparta si pretul
Totusi, pentru ca actul dvs de proprietate este titlul de proprietate pe care figurati, pur si simplu, ca proprietari toti trei iar cotele nu sunt mentionate (pentru nu se mentioneaza in formatul impus de legea 18/1991), in lipsa acestei mentiuni se presupune ca detineti cote egale, de 1/3 pentru fiecare.
Acestea fiind spuse, raspsunsul la intrebarea dvs este ca pretul se imparte asa cum cad de acord toti cei trei coproprietari. In lipsa intelegerii nu puteti vinde, si va ramane sa va adresati instantei de judecata pentru iesirea din indiviziune.
Multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartirea mostenirii typa typa suntem 3 surori,parintii decedati,avem un act de mostenire.Dupa moartea mamei sa facut succesiune iar cele 2 surori au cedat in favoarea mea.Dupa moartea ... (vezi toată discuția)
Mostenirea si durerea de cap liliana_S liliana_S Bunaziua! chiar daca titlul va face sa zambiti, exista un mare adevar in interiorul sau, iar eu, sau mai bine spus mama mea, are nevoie de ajutorul Dvs. pe ... (vezi toată discuția)
Poate notarul obiecta la valoarea unuei tranzactii de vanzare-cumparare ? atitirisca atitirisca Buna ziua, Tatal meu impreuna cu cei 3 frati ai lui au mostenit un teren de la parinti. Tata si inca un frate au cumparate(prin chitanta de mana, in ideea ... (vezi toată discuția)