avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

Buna seara.
Ma numesc M. T., lucrez intr-o cmpanie multinationala din luna martie 2008. In luna decembrie 2009 am fost instiintat ca postul ocupat de mine se restructureaza. Instiintarea a fost facuta in baza a doua documente nedatate, fara numar de inregistrare si fara stampila firmei, doar cu semnatura directorului general. Unul din documente are ca titlu "Decizie" iar celalalt nu are titlu. Decizia are ca data de incepere a preavizilui 06.01.2010 iar celalalt document are ca data de incepere a preavizului 08.12.2009. Intrebarile mele sunt: care dintre cele doua documente este valabil(daca semnate de mine)?. Ati putea sa imi exemplificati cum trebuie sa arate un astfel de document? In perioada de preaviz sunt obligat sa ma duc la munca si cat timp?
Astept raspunsul dumneavoastra.
Cu respect M. T.
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 23:33, 7 Ianuarie 2010
In opinia mea nici un document nu este valabil. Un document oficial in acest sens trebuie sa poarte, pe langa semnatura angajatorului sau a persoanei ce are delegata competenta de a semna, stampila unitatii si numarul de inregistrare la registratura unitatii.
Durata preavizului este de 20 zile lucratoare. In aceasta perioada aveti dreptul sa lucrati 4 ore pe zi fara sa va fie afectate drepturile salariale sau, cu acordul angajatorului, puteti lucra program normal 10 zile si restul sa absentati.
Ultima modificare: Joi, 7 Ianuarie 2010
ContSters42179, utilizator
-pentru ca lucrati intr-o companie multinationala e posibil sa aveti c.i.m. incheiat si in baza codului muncii dar si in baza unei alte legi europene
-in orice caz contestati , daca doriti , decizia la tribunal din judetul in care va aveti domiciliul
-decizia de concediere produce efecte de la data comunicari ei salariatului de atunci aveti 30 zile la dispozitie sa contestati decizia .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurarea postului pavel raluca pavel raluca Buna ziua. Lucrez la o fabrica de pal, iar astazi 06-04-2011 am fost anuntata ca se restructureaza postul pe care-l ocup (referent contabilitate) incepand cu ... (vezi toată discuția)
Cel mai probabil de luni voi fi primi preavizul pentru concediere iosif.kramar iosif.kramar Luni voi primi preavizul. Nu stiu motivele. Stiu ca am peste 15 ani de banca. Si ii voi da in judecata. La ce ar trebui sa fiu atent cand primesc acel document? (vezi toată discuția)
Drepturi pe perioada de preaviz damascus damascus Buna seara tuturor ! In continuare va prezint o situatie destul de sofisticata, poate nu e tocmai bine plantat aici dar e legat strans de legislatia ... (vezi toată discuția)