avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Va rog mult sa ma sfatuiti in privinta unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Va rog mult sa ma sfatuiti in privinta unei situatii. ...

Buna ziua,

Va rog mult sa ma sfatuiti in privinta unei situatii.
In luna decembrie 2019 am cumparat o parcela de teren in extravilan. S-a facut un antecontract pe o perioda de 1 an (decembrie 2020) la notar si am efectuat plata integrala a acestuia.
In antecontract se specifica faptul ca pana la data de expirare vanzatorul se obliga sa treaca terenul in intravilan respectiv sa intocmim contractul de vanzare cumparare.
Binwinteles, la expirarea acestuia in decembrie 2020, motivele precum Covid19, primaria inchisa etc. au fost fost lait motivul extinderii antecontractului pentru alte 7 luni (iulie 2021).
Acum, alte motive sunt invocate dand vina, din nou, pe primarie. Proprietarul spune ca actele sunt deja depuse in primarie, eu insa sunt sceptic, si doreste sa extindem iar antecontractul.

Ce-as putea face in acest caz?
Cum pot verifica daca actele chiar sunt depuse?
Ce pot face daca refuz prelungirea antecontractului?

Multumesc tare mult in avans!
Cel mai recent răspuns: M Anda , utilizator 16:13, 20 Iulie 2021
Buna ziua!
Daca nu doriti sa incheiati un act aditional prin care sa prelungiti termenul pentru incheierea contractului de vanzare va puteti adresa instantei de judecata pentru a pronunta o hotarare care sa tina loc de contract (6 luni de la data la care trebuia incheiat contractul), insa doar daca neexecutarea este cauzata de refuzul nejustificat al promitentului vanzator. Daca refuzul sau va fi considerat justificat, cererea dvs ar putea fi respinsa ca neintemeiata. Eventual faceti demersuri la primarie pentru a vedea daca cele sustinute de catre proprietar sunt reale.
De asemenea, in functie de clauzele prevazute in antecotract, puteti cere rezolutiunea acestuia si restituirea avansului dublat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract teren expirat. ce pot face? razvanctin razvanctin Buna ziua, Va rog mult sa ma sfatuiti in privinta unei situatii. In luna decembrie 2019 am cumparat o parcela de teren in extravilan. S-a facut un ... (vezi toată discuția)
Nerespectare promisiune de vanzare imobil Liviu V. Liviu V. In ce conditii nu mai produce efecte o promisiune de vanzare? A fost incheiata o astfel de promisiune prin care vanzatorul se obliga sa predea apartamentul ... (vezi toată discuția)
Problema antecontract v-c sacredfaith666 sacredfaith666 Buna ziua, am aprecia foarte mult daca ne-ati putea ajuta cu vreo informatie sau un sfat referitor la aceasta problema. Situatia este urmatoarea: Am ... (vezi toată discuția)