avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire credit de nevoi personale fara garantii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire credit de nevoi personale fara garantii

Tatal meu a decedat si a lasat in urma un credit neachitat integral. Nu are la ora aceasta nici o restanta. Am fost la banca unde am aflat ca, desi exista o polita de asigurare a creditului, aceasta nu acopera decat 3000 euro , desi creditul este de 28.000 euro. Polita de asigurare este colectiva si a fost semnata de banca si de asigurator. Beneficiarul politei este banca, in caz de deces, invaliditate, etc.
Tatal meu nu detinea nici un fel de bunuri. Mostenitori legali suntem eu si mama mea. Succesiunea nu este inceputa. Mama mea nu detine bunuri si este codebitor la credit.
Banca ne spune ca trebuie platit creditul desi avem o asigurare pe el (asigurarea nu acopera integral acest credit).
Intrebari:
1. Care ar fi varianta cea mai buna in cazul de fata?
2.Este normal sa platim acest credit neasigurat total de catre banca prin acordul ei cu asiguratorul avand in vedere si faptul ca nu s-au cerut garantii pentru credit?
3.Putem fi obligati de lege sa facem succesiunea dupa tatal meu?
Cel mai recent răspuns: 85csm , utilizator 16:58, 10 August 2011
Ii vor spune cei de la banca. Sa mearga cu certificatul de deces al sotului si sa solicite scaderea primei de asigurare din valoarea totala a creditului, apoi reesalonarea.
Am scris mai sus ca nu prea gasim intelegere, in sensul ca stiu cazuri in care s-a incercat reesalonarea si nu s-a obtinut, dupa cum ati intuit dvs mai sus, s-a pastrat obligatia in cuantumul ratei, ceea ce nu e corect si rareori posibil, ca un sot supravietuitor sa isi permita sa plateasca aceeasi rata pe care o plateau impreuna inainte de decesul celuilalt sot.

In conditiile in care mama dvs se hotaraste sa nu mai plateasca nimic, vor incepe executarea silita, daca nu are mama nici un bun, ii vor popri pensia, dar sumele de recuperat vor fi mai mari decat ratele actuale, pt ca se vor adauga penalitatile si costurile executarii.
Salut,

Am si eu o situatie similara pentur un credit de nevoi personale al tatalui meu care a decedat. Creditul este fara garantii si fara coplatitori/giranti.

Parintii mei erau divortati din perioada in care eu eram minor si am fost in custodia mamei. Dupa deces am facut actele de succesiune ca si bun de inventar (sper sa ma exprim corect). Intre timp am vandut acel bun el fiind liber de sarcini in momentul efectuarii contractului de vanzare cumparare.

Cei de banca fac presiuni pt plata creditului.

Eu am un apartament proprietate persoanala, cumparat prin credit la banca. Ar putea ca aceasta datorie sa se rasfranga asupra mea? Eu nu stiam de acest credit (valoarea, perioada, etc) pentru ca nu discutam astfel de lucruri cu tatal meu.

Cum ma sfatuiti sa procedez?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit bancar- succesor debitor-risc rate restante Nestiutorul1 Nestiutorul1 Subiectul este cam trist dar incerc sa-l spun cat mai concret si direct. Tatal meu a facut un imprumut de 90 milioane la aceasta banca. Din pacate sunt ... (vezi toată discuția)
Cui revine datoriile parintelui in caz de deces ? alinabalaci alinabalaci tata a facut un credit la banca dar nu a girat cu nimic imobiliar ,in caz de deces cui ii revine sa plateasca banca ? (vezi toată discuția)
Preluare credit dupa deces alex-xela alex-xela Buna ziua. Tatal meu a murit in luna septembrie a acestui an si avea un credit de nevoi personale din care a mai ramas de achitat suma de 26.000 ron. ... (vezi toată discuția)