avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Bună ziua, Am un chiriaș care are contract de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Bună ziua, Am un chiriaș care are contract de închiriere pînă ...

Bună ziua,

Am un chiriaș cu contract de închiriere pînă în septembrie 2021, dar și viză de flotant pînă la sfîrșitul anului 2021.
Pot să-i cer să respecte contractul de închiriere (adică părăsirea locuinței în septembrie), sau viza de flotant are prioritate?
Ultima modificare: Marți, 20 Iulie 2021
Jorjetel10, utilizator
Cel mai recent răspuns: Jorjetel10 , utilizator 13:47, 28 Iulie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Viza de flotant nu aduce chiriașului nici un drept suplimentar în relația cu dvs.Trebuie să verificați în contrsct pt ce motive il puteti înceta,reziliere denuntare unilaterală etc.
pt ce motive il puteti înceta ?
În septembrie expiră contractul și nu mai doresc să-l prelungesc.
Ultima modificare: Marți, 20 Iulie 2021
Jorjetel10, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Normal ca daca nu mai vreti sa-i prelungiti contractul ii cereti sa paraseasca locuinta. Dar va trebui sa-l notificati inainte cu 30 de zile ca la sfarsitul perioadei va trebui sa paraseasca locuinta daca nu ati prevazut o astfel de clauza in contract. Resedinta inceteaza de la sine prin faptul ca nu mai locuieste efectiv la adresa.
Mulțumesc amîndurora!
Ultima modificare: Miercuri, 28 Iulie 2021
Jorjetel10, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza flotant-dpdv proprietar picai picai Buna, am un chirias, contract nou. L-am inregistrat la Ad.Financiara. Am gasit pe net [EDITAT] textul: Actele necesare obtinerii vize de flotant Cerere ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere ContSters174635 ContSters174635 Buna ziua. Am si eu o intrebare. Am inchiriat o garsoniera in iasi. Proprietarul este din Campulung Moldovenesc, la fel si eu, si astfel am facut un contract ... (vezi toată discuția)
Succesiune si contract de inchiriere anita35 anita35 as dori sa ma informez asupra unui caz mai complicat: suntem mostenitori legali dupa tatal meu, care a fost proprietar unei case in care acum sta un chirias. ... (vezi toată discuția)