avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Sambata seara am.fost la spital cu risc ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Sambata seara am.fost la spital cu risc de.pierdere ...

Buna ziua! Sambata seara am.fost la spital cu risc de.pierdere a sarcinii,angajatorul a fost anuntat telefonic ca duminica voi lipsi,iar luni dimineata ma.suna sa.mi spuna ca mi.a desfacut contractul pentru necorespundere profesionala la locul de munca,insa stiu ca sunt niste procesuri ce trebuiesc urmate,mai multe explicatii nu.mi.a dat pentru ca mi.a inchis telefonul.Angajatorul afirma ca in acea seara am.fost la petrece,dar intre timp am.facut rost de foaia de.la upu care confirma ca am.fost la spital.
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 08:46, 23 Iulie 2021


magiccom a scris:

daca sunteti in concediu medical nu va poate desface contractul de munca.


Am concediu medical cu data de 20.07.2021,insa.maine imi va da adeverinta de salariat.


Cornel Vasile a scris:

Și în timpul concediului medical se poate înceta un raport de munca..sunt anumite excepții de la regula interdictiei.

Chiar daca sunt insarcinata si am trimis notificare si adeverinta de la medic?
Chiar daca ... cititi art.60 alin.2 C.mun.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
A spus că și-a anunțat angajatorul că e însărcinată. Vă referiți la Art. 60 (2)? Nici în acea situație (în care firma evident nu este) nu o putea concedia de pe o zi pe alta.

Art. 60.
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
...
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
...
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

Egabriella, sunteți sigură că nu e doar o amenințare? E prea mare ilegalitatea.
Dacă sunteți convinsă că vrea să vă concedieze reclamați cât mai repede la ITM. E posibil să vrea să scape de dvs. pentru că sunteți însărcinată și va urma o perioadă mai complicată din cauza obligației de plată a concediilor medicale, statul nu se prea grăbește să le deconteze.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce sa faca ITM-ul daca o concediaza ?


Egabriella a scris:

.... luni dimineata ma.suna sa.mi spuna ca mi.a desfacut contractul pentru necorespundere profesionala la locul de munca,insa stiu ca sunt niste procesuri ce trebuiesc urmate,mai multe explicatii nu.mi.a dat pentru ca mi.a inchis telefonul......


1. Concedierea in cazul in care salariatul nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat poate fi dispusa numai dupa evaluarea prealabila a salariatului, conform procedurii de evaluare stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau, in lipsa acestuia, prin regulamentul intern.

In cazul in care concedierea se dispune pentru necorespundere profesionala, angajatorul are obligatia de a-i propune salariatului alte locuri de munca vacante in unitate, compatibile cu pregatirea profesionala .

In cazul in care concedierea se dispune pentru necorespundere profesionala salariatul beneficiaza de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare.

Vedeti art.61, 62, 64 si 75 din Codul Muncii.

Alte discutii :
www.avocatnet.ro/forum/discu...

2. Ati primit vreo decizie de concediere? Daca da, ce articol este mentionat ca temei al incetarii?
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Notificare de preaviz dnella dnella buna ziua. Am primit o notificre de preaviz referitoare la necorespundere profesionala in care sunt instintata ca am dreptul la 20 de zile preaviz in ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie pentru al doilea copil? liveomars liveomars Buna ziua, Am nascut in decembrie 2009,am fost in CCC 3 ani,iar acum cand m-am reintors la serviciu mi s-a spus sa-mi dau demisia.Sunt gravida cu al doilea ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim pentru necorespundere profesionala suciu_diana suciu_diana Buna ziua, in cazul art. 61 lit d din Codul Muncii (concediere pentru necorespundere profesionala \\"[i]in cazul in care salariatul nu corespunde ... (vezi toată discuția)