avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua.Pentru a calatori in strainatate cu fiul meu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua.Pentru a calatori in strainatate cu fiul meu am dreptul,conform ...

Buna ziua.Pentru a calatori in strainatate cu fiul meu am dreptul,conform hotararii de divort,sa o fac fara procura din partea tatalui timp de 3 ani.Am nevoie de o traducere in engleza a acestei hotarari pt a intra si iesi din tara/ile straine unde as vrea sa ma duc? Sau autoritatea straina nu va controla aceasta hotarare de divort,sarcina fiind exclusiv pt autoritatea din Romania?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:13, 22 Iulie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar in Romania se controleaza.
Ce scrie în hotărârea de divorț?
Dacă se menționează ca autoritatea părintească se exercita în comun, iar minorul are doar domiciliul stabilit la dvs, nu puteți ieși decât cu acordul tatălui, exprimat prin declarație notariala (nu procură).
Dacă în hotărâre scrie expres ca minorul v-a fost încredințat spre creștere și educare, atunci puteți ieși fără acordul tatălui.
In hotarare scrie ca pot iesi timp de 3 ani in strainatate fara acordul tatalui.Intrebarea mea era daca trebuie sa traduc hotararea de divort,daca la intrarea sau iesirea din alta tara se va controla acest lucru sau controlul e valabil doar la iesirea din Romania..Ca pot circula fara declaratie notariala din partea tatalui,timp de 3 ani,stiu deja ca pot,e stipulat in hotararea de divort

raluk0207 a scris:

Ce scrie în hotărârea de divorț?
Dacă se menționează ca autoritatea părintească se exercita în comun, iar minorul are doar domiciliul stabilit la dvs, nu puteți ieși decât cu acordul tatălui, exprimat prin declarație notariala (nu procură).
Dacă în hotărâre scrie expres ca minorul v-a fost încredințat spre creștere și educare, atunci puteți ieși fără acordul tatălui.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuie tradusa.
Se prezintă doar la ieșirea din România.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu copiii in turcia mihaelagina mihaelagina Buna ziua As vrea sa plec si eu in Turcia anul acesta cu copiii. sunt divortata, copiii sunt in icustodia mea eu avand hotarare definitiva si irevocabila de ... (vezi toată discuția)
Procura scoatere copil minor din tara Ceramiq Ceramiq Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca pentru Turcia procura pentru scoaterea copilului minor din tara trebuie tradusa in limba turca? Este suficienta ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine o declaratie din partea tatalui pt a calatori in strainatae cu fiul meu dar si tatal lui este in strainatae> ddoraly ddoraly am unh baietel de 12 ani care este pe numele meu dar in certificatul de nastere este tr5ecut si tatal lui.trebuie sa plecam in strainatae dar tatal lui ... (vezi toată discuția)