avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte de Munca retinuta pentru digitalizare si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte de Munca retinuta pentru digitalizare si nereturnata detinatorului

Acum vreo 10 ani am fost angajat cu norma redusa la un angajator care mi-a retinut cartea de muinca pentru scanare. Dupa un timp mi-am dat demisia. Mai tarziu mi-am adus aminte de cartea de munca si i-am cerut-o. Mi-a raspuns ca nu o mai are, ca a dat-o inspectorului de la munca si ca nu se mai folosesc cartile vechi de munca, totul devenind electronic. Nu ar trebui sa imi fi fost returnata Cartea de Munca originala? Ce ar trebui sa fac acum?
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2021
George_I, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:48, 22 Iulie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Posibil sa aveti nevoie la pensionare de carnetul de munca pentru perioade anterioare 2011.
Cereti firmei sa va mentioneze nr. de inregistrare/ data a documentul predat la ITM. Cu nr./ data mergeti la ITM si recuperati carnetul de munca.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Nu exista carnet de munca electronic .

2. Daca a predat-o la inspectorat , cu toate ca scanarea nu a operat-o ITM-ul ci Casele de Pensii, mergeti direct la ITM cu actul de identitate si vedeti ce va spun .
In perioada respectiva locuiam in Bucuresti, de atunci mi-am schimbat domiciliul, in alt oras. Trebuie sa merg la ITP Bucuresti? Sau unde domiciliez acum si cer ei informatiile? Am o copie xerox a carnetului de munca, dar nu are toate inregistrarile. Ma ajuta cu ceva? Daca am numarul carnetului de munca?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va adresati ITM-ului in raza caruia a avut sediul social acel angajator.

Copia va ajuta doar in cazul in care nu mai gasiti carnetul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copie carte de munca? infomanu infomanu Salut, De mai bine de doua luni cei de la firma nu reusesc sa-mi faca copie dupa cartea de munca, fiindu-mi necesara pentru aplicarea pentru un credit! Au ... (vezi toată discuția)
Sunt disperata - cum pot intra in posesia carnetului de munca? fag fag am cerut cartea de munca de la firma de la care am plecat in 15 ian 2011#-o ,mi s-a zis ca este la itm ,am facut cerere la itm cu date personale ,am primit ... (vezi toată discuția)
Recuperare carte de munca clement23 clement23 Buna ziua, Mi-am dat demisia de la o firma acum 6 luni (angajandu-ma la o alta). Vechea firma nu mi-a dat nici pana azi cartea de munca, spunand ca este la ... (vezi toată discuția)