avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Doresc sa deschid un proces ptr stabilirea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Doresc sa deschid un proces ptr stabilirea limitelor ...

Bună ziua! Doresc sa deschid un proces ptr stabilirea limitelor de hotar existând conflicte între mine și proprietarul terenului vecin.
Există o regula pentru măsurarea terenurilor în sensul cu care se vor începe prima data masuratorile cu al meu sau al vecinului?
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: coryna87 , utilizator 00:42, 24 Iulie 2021
Nu există nici o regula se va efectua o expertiză de către un expert desemnat de instanța .Se vor măsură ambele suprafețe,se va stabili o linie de hotar, se va constata dacă una din părți are teren mai putin decat in acte si cealalta mai mult etc.Nu are nici o relevanță care dintre cele 2 imobile e măsurat primul..
Mulțumesc!
În cazul acesta ambele părți A și Bdețin teren mai mult fata de acte, teren care nu are niciun proprietar. A deține cu 1 m mai mult front stradal fata de acte și B cu 5 m mai mult front stradal. B vrea sa ii ocupe lui A în mod abuziv și acel metru. Dacă măsurarea proprietăților ar începe de la A atunci ar putea fi dezavantajat în sensul ca B va rămâne cu cei 6 metri de teren în continuarea parcelei sale pe care ii poate ocupa abuziv ulterior? În acest caz A se mai poate adresa instantei ptr faptul ca B ocupa un teren ce nu ii aparține desi A nu este afectat?
Va multumesc foarte mult!

Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Iulie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta intre case crys79tian crys79tian am un teren intravilan lat de 10 m. pe ambele latuti se gasesc stapele caselor venine construite pe calcan. eu vreau sa construiesc o casa intre ele. ce ... (vezi toată discuția)
Hotarare consiliu local pentru aprobare puz cosmincotinghiu cosmincotinghiu Buna,va rog sa-mi raspundeti la o intrebare legata de o problema pe care o am cu un vecin.Sunt proprietarul unei parcelele de teren pe care am construit o ... (vezi toată discuția)
Anulare cale de servitute nitzu88 nitzu88 Buna ziua, As dori o indrumare in legatura cu o situatie care o am legata de o cale de acces. Problema sta in felul urmator: in cartierul Rahova, o parcela ... (vezi toată discuția)