avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cheltuieli de judecată ..
Discuție deschisă în Executare silită

Cheltuieli de judecată ..

Bună ziua. Am o intrebare: cum se calculeaza cheltuiele de judecată? Ce procent imi revine la o suma de 7000 lei?
Ultima modificare: Vineri, 23 Iulie 2021
IOANA1972, utilizator
Cel mai recent răspuns: IOANA1972 , utilizator 21:57, 25 Iulie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
reveniti cu detalii!

cheltuielile de judecata sunt compuse din taxa de timbru achitata de reclamant, onorariu avocat, onorariu expert.

Taxa de timbru se avanseaza/se depun o data cu actiunea de catre reclamant si se calculeaza in functie de prevederile oug 80/2013; onorariul de avocat se face dovada cu chitantele eliberate de avocat, onorariu expert se face dovada cu chitantele prin care s-a achitat la Biroul local de experti, onorariul acestuia.

Partea care cade in pretentii este obligata la plata cheltuielilor de judecata.
Deci,nu se pune problema unui procent!!
Am depus urmatoarele chitanțe pentru :expertiza 2000 lei, avocat 3000 lei + alte chitanțe care s-au cerut . In total au fost mai mult de 7000 lei. Insa am primit ca si cheltuieli de judecata , doar 2028 lei. Am facut apel privind pretentiile pt cheltuieli si a fost respins. De ce ?
Ultima modificare: Duminică, 25 Iulie 2021
IOANA1972, utilizator
depinde de obiectul dosarului
Obiectul dosarului a fost, rectificare carte funciara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata Eva57 Eva57 Buna ziua , Va rog sa-mi spuneti quantumul cheltuielilor de judecata care pot pretinse a fii achitate , in cazul unui proces de litigiu de munca intentat ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuieli de judecata Adrian 74 Adrian 74 Buna ziua.In cazul unui partaj judiciar unde reclamantului i sa perceput suma de 4470 lei reprezentand taxa judiciara de timbru si onorariu de avocat in ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru si taxa judiciara TANASENASTASA TANASENASTASA buna seara.cat reprezinta taxa de timbru intr-un proces de succesiune si unde se plateste?pt ca eu i-am dat o suma avocatei ce ma reprezinta,nu mi-a dat ... (vezi toată discuția)