avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divortul de un cetatean egyptean
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divortul de un cetatean egyptean

Buna ziua! Cum as putea sa divortez de un cetatean egyptean cu care in anul 2009 luna ianuarie, m-am casatorit cu acesta in Egypt? Mentionez faptul ca in urma casatoriei de acolo, am venit in tara, am tradus actele si am inregistrat casatoria in Romania, eliberandumi-se astfel certificat de casatorie romanesc. Paratul nu a avut niciodata domiciliul in Romania, nu avem copii sau bunuri de partajat. Din momentul oficializarii casatoriei in romania , din pricina unor probleme personale, nu am mai luat legatura cu acesta, si nici nu i-am trimis actele in Egypt. In fapt casatoria in Egypt s-a consumat in luna ianuarie a anului 2009, iar eu am inregistrat actele in Romania in lunile Februarie - Martie 2009 dar din momentul plecarii din Egypt (aprox.31.01.2009) nu am mai intrat in legatura cu acesta. Va rog daca poate ma ajutati cu un sfat si sa ma indrumati catre o solutionare a problemei. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:52, 8 Ianuarie 2010
Buna ziua,
Daca a trecut un an de la incheierea casatoriei si nu exista copii minori rezultati din aceasta,veti putea de comun acord.
Cererea de divort este de competenta instantei in circumscriptia caruia se afla cel din urma domiciliu comun al sotilor. Daca sotii nu au avut domiciliu comun sau daca nici unul din soti nu mai locuieste in circumscriptia instantei in care se afla cel din urma domiciliu comun, instanta competenta este aceea in circumscriptia careia isi are domiciliul paratul, iar cand paratul nu are domiciliu in tara, este competenta instanta in circumscriptia careia isi are domiciliul reclamantul.
Intrucat ati inregistrat casatoria si in Romania, puteti introduce cererea de divort la judecatoria de la domiciliul dvs , urmand ca sotul sa fie citat international pentru a se prezenta la termenul de judecata.
imi puteti spune care va putea fi calea de citare internationala? care ar fi posibilitatile (modalitatile) sa o fac??
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2010
Andreea I., utilizator
Va trebui sa indicati un domiciliu al sotului.
Bun, asta nu ar putea fi o problema in acest caz (adresa paratului), dar stiu ca se mai poate face prin anunturi la mica publicitate, un ziar, etc...la nivel international, care ar fi rezolvarea (anunt)...sunt interesata ca acest proces sa dureze cat mai putin posibil, Va multumesc !

Alte discuții în legătură

Casatoria cu un cetatean strain adno adno Buna seara!Ma bucur ca am descoperit acest forum si sper ca ma puteti ajuta cu un sfat.Daca ma casatoresc in Grecia cu un barbat de origine Iranian(religie ... (vezi toată discuția)
Divort romania-usa pitus pitus Va rog spuneti-mi cum poate divorta un roman de sotia sa, care traieste in SUA, a carui adresa n-o cunoaste, ei fiind despartiti in fapt de 4 ani? (vezi toată discuția)
Unde pot divorta? bassmafya17 bassmafya17 Buna ziua,in cazul in care m am casatorit acum 20 de ani in jud prahova iar acum am domiciliul in jud Constanta si vreau sa divortez ,ma pot adresa instantei ... (vezi toată discuția)