avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divortul de un cetatean egyptean
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divortul de un cetatean egyptean

Buna ziua! Cum as putea sa divortez de un cetatean egyptean cu care in anul 2009 luna ianuarie, m-am casatorit cu acesta in Egypt? Mentionez faptul ca in urma casatoriei de acolo, am venit in tara, am tradus actele si am inregistrat casatoria in Romania, eliberandumi-se astfel certificat de casatorie romanesc. Paratul nu a avut niciodata domiciliul in Romania, nu avem copii sau bunuri de partajat. Din momentul oficializarii casatoriei in romania , din pricina unor probleme personale, nu am mai luat legatura cu acesta, si nici nu i-am trimis actele in Egypt. In fapt casatoria in Egypt s-a consumat in luna ianuarie a anului 2009, iar eu am inregistrat actele in Romania in lunile Februarie - Martie 2009 dar din momentul plecarii din Egypt (aprox.31.01.2009) nu am mai intrat in legatura cu acesta. Va rog daca poate ma ajutati cu un sfat si sa ma indrumati catre o solutionare a problemei. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:52, 8 Ianuarie 2010
buna ziua .
formulati actiunea de divort, o depuneti la instanta competenta . va trebui sa indiciati ultima adresa cunoscuta a paratului. instanta il va cita la acea adresa, iar in cele din urma daca aceasta procedura de citare cu dansul nu este indeplinita va trebui sa-l citati prin mica publicitate ( la indemnul instantei de judecata ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria cu un cetatean strain adno adno Buna seara!Ma bucur ca am descoperit acest forum si sper ca ma puteti ajuta cu un sfat.Daca ma casatoresc in Grecia cu un barbat de origine Iranian(religie ... (vezi toată discuția)
Divort romania-usa pitus pitus Va rog spuneti-mi cum poate divorta un roman de sotia sa, care traieste in SUA, a carui adresa n-o cunoaste, ei fiind despartiti in fapt de 4 ani? (vezi toată discuția)
Unde pot divorta? bassmafya17 bassmafya17 Buna ziua,in cazul in care m am casatorit acum 20 de ani in jud prahova iar acum am domiciliul in jud Constanta si vreau sa divortez ,ma pot adresa instantei ... (vezi toată discuția)