avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara.Va prezint urmatoarea speta. Am un teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara.Va prezint urmatoarea speta. Am un teren proprietate ...

Buna seara.Va prezint urmatoarea speta. Am un teren proprietate mostenit prin certificat de mostenitor. Terenul este cadastrat si intabulat. Respectivul teren este 1/2 in intravilan si 1/2 in extravilan. Doresc sa vand acest teren unuia din vecini ( care are si drept de preempţiune. Cum trebuie procedat? Am inteles ca exista o procedura speciala pentru terenul din extravilan. Rog sfatul unui specialist.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 08:10, 27 Iulie 2021
Depuneti la primarie o oferta de vanzare, apoi vecinul, in calitate de preemptor, se prezinta la primarie si isi manifesta intentia de cumparare a terenului. Dupa ce trec 45 de zile lucratoare primiti un proces verbal pe baza caruia puteti sa vindeti terenul vecinului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren extravilan - lege 2023 actualizata - ajutor! ... elryko elryko Cumparare teren extravilan - lege 2023 actualizata - ajutor! Doresc sa cumpar un teren 52 ari din care 27 sunt intravilan iar restu extravilan, cum se ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, incerc sa vand casa + pamant mostenit de la tatal ... dumitrudan609 dumitrudan609 Buna ziua, Incerc sa vand casa + pamant mostenit de la tatal meu. Dupa ultimul extras de informare de la OCPI terenul este mixt, atat intravilan cat si ... (vezi toată discuția)
Drept de preemtiune Dragos1109 Dragos1109 Buna ziua, Revin la dvs cu o intrebare - schita topografica stereo 70 - plan vizat de OCOT - categoria de folosinta a ... (vezi toată discuția)