avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nume gresit in sentinta de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nume gresit in sentinta de divort

Buna ziua, in sentinta de divort care este definitiva si irevocabila s-a trecut gesit numele fostului meu sot si a fiicei noastre in doua locuri , in rest sunt scrise corect . Nu am vazut pana acuma acest lucru din pacate pentru mine si as dori sa rectific acest lucru pentru ca mi-e frica ca sentinta sa nu fie valabila daca ramane cu aceasta greseala. Nu stiu insa ce trebuie sa fac ?
Oare e suficient sa ma duc la grefier cu copii dupa actele fostului sot si a fiicei si eventual o cerere ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 11:02, 8 Ianuarie 2010
Trebuie formulata o cerere de indreptare a erorii materiale, potrivit art.281 (1) cod procedura civila. La cerere, atasati hoptararea si explicati ce anume s-a gresit . Instanta va emite o Incheiere si va corecta erorile strecurate in hotararea initiala. Dupa trecerea termenului de atac, veti putea investi si incheierea data de judecator pentru corectarea erorii [privind numele dvs. si al copilului.
Buna ziua !
Ce trebuie sa faceti, este o cerere de indreptare a erorii materiale din sentinta. Este o procedura simpla, dar, din pacate poate dura ceva.
Cererea se depune la Judecatorie si pentru solutinonarea ei se da un termen de judecata care, in general este de vreo 2-4 saptamani, daca nu mai mult. La primul termen se si solutinoneaza, daca totul este in regula. Dupa solutionare trebuie sa fie redactata "Incheierea de rectificare", care si aceasta poate dura ceva.
Apelati la un avocat .
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta definitiva care are greseli feeelx111 feeelx111 am o sentinta definitiva si irevocabila in care numele este scris gresit. care este modalitatea de-a corecta greseala respectiva? trebuie inceput un nou proces ... (vezi toată discuția)
Sentinta civila plin cu greseli pendre pendre Am divortat am primit sentinta civila plina cu greseli la data de nasterea copilului in loc de 06.05.2001 scrie 05.11.1993 peste tot. Langa asta mai trecut is ... (vezi toată discuția)
Greseala in redactarea sentintei robertvoicu robertvoicu am primit o sentinta (iesire din indiviziune)redactata gresit.am inteles ca se depune o cerere in instanta.exista un termen pentru depunerea acesteia? (vezi toată discuția)