avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... buna ziua am avut o vecina in bloc care a avut datori ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

buna ziua am avut o vecina in bloc care a avut datori la întreținere ...

buna ziua am avut o vecina in bloc care a avut datori la întreținere de 6000 de euro, administrator ne spus ca au dat in judecata si au câștigat apartamentul si-au vândut pentru a acoperii restanta.
se poate ca pentru o suma de 6000 de euro sa piardă apartamentul in instanța???
va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:13, 1 August 2021
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca sa ajungi la datorii de 6000 de euro, iti ia ceva timp... asa ca daca veti ca nu mai poti plati, situatia nu da semne ca s-ar imbunati, vinde din vreme ap si ia altceva mai mic.
daca ai ajuns in situatia de a ti se vinde la licitatie, pretul obtinut va fi mai mic, dar i se da proprietarului diferenta, nu ii ia casa de 60 mii pe 6 mii.
Plus ca [rocedura de judecata si executare, dureaza, asa ca mai mult de 2 luni la dispozitie sa gasesti cumparator, asa ca nu e nimic de schimbat la lege.
adaman a scris:

Asta pentru ca legea respectiva este gresit facuta si mentinuta de aproape 30 de ani . De ce sa - mi confisti apartamentul / garsoniera , TU , legiuitor / executor judecatoresc , si sa mi - o scoti la vinzare / licitatie , intr - un " scenariu " aranjat in defavoarea mea ( se stie foarte bine cum s - a procedat in mii de cazuri de genul asta , fara sa pateasca nimic acei executori judecatoresti ) cind legea ar trebui modificata si sa i se permita debitorului sa - si vinda EL proprietatea , sa se ocupe el de vinzare , intr - un interval de -- sa zicem 60 de zile - si vinzarea sa se faca in prezenta si sub controlul unui executor judecatoresc . Asa ar fi normal si logic de ituatia proprietatilor care nu sunt ipotecate . In cazul celor ipotecate , sa se foloseasca prevederile legale actuale . Cum adica -- pentru o datorie de 6000 de euro -- sa ti se " confiste " un apartament de cca 60000 de euro , sa fie scos la vinzare " aranjata " , pentru 15 -- 20 de mii de euro , si cine stie daca mai primeste ceva datornicul respectiv . Asta e o lege aberanta , ce trebuie schimbata .

Ultima modificare: Duminică, 1 August 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta judecatoareasca nexecutata graby111 graby111 buna ziua! la obiect: un vecin din bloc a acumulat o datorie de 800000 lei la intretinere si a fost dat in judecata de asociatie, aceasta obtinind o sentinta ... (vezi toată discuția)
Cine plateste datoriile apartamentului adjudecat la licitatie? scolceag scolceag Am achizitionat un apartament prin intermediul executorului judecatoresc. Apartamentul a apartinut unei persoane care nu a mai putut si nici nu a mai vrut ... (vezi toată discuția)
Locatar dator la asociatie, dar si cu datorii catre banca si terti. cine este platit primul? iadrianik iadrianik Buna ziua, Avem urmatoarea situatie: asociatia de proprietare a dat in judecata un locatar care avea datorii la intretinere (sa spunem 10000 RON datorii ... (vezi toată discuția)