Am voie sa inregistrez in contabilitate marfa depreciata si marfa expirata?
La un depozit, o parte din marfa depozitata a fost udata, iar alta marfa a fost roasa de soareci cu toate ca s-a dezinfectat locul respectiv apeland la o firma specializata in domeniu. Si mai am marfa care a expirat.
Cum pot sa ma descarc in contabilitate cu aceasta marfa si daca este deductibila fiscal.Pot eu oare sa-mi recuperez TVA -ul platit la furnizor?
As dori sa ma ajutati in aceasta problema.Valoarea marfii in cauza se ridica la valoarea de 8000ron cu tva.
Din cate am citit, TVA-ul este nedeductibil.
Urmatoarele cheltuieli au deductibilitate limitata:perisabilitatile, in limitele stabilite de organele de specialitate ale administratiei centrale, impreuna cu institutiile de specialitate, cu avizul Ministerului Finantelor Publice;
In functie de tipul de marfa se calculeaza pe baza normelor de perisabilitate suma deductibila. Diferenta este nedeductibila, iar tva-ul aferent sumelor nedeductibile se colecteaza.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.