avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Marfa depreciata si marfa expirata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Marfa depreciata si marfa expirata

Buna ziua,

Am voie sa inregistrez in contabilitate marfa depreciata si marfa expirata?
La un depozit, o parte din marfa depozitata a fost udata, iar alta marfa a fost roasa de soareci cu toate ca s-a dezinfectat locul respectiv apeland la o firma specializata in domeniu. Si mai am marfa care a expirat.
Cum pot sa ma descarc in contabilitate cu aceasta marfa si daca este deductibila fiscal.Pot eu oare sa-mi recuperez TVA -ul platit la furnizor?
As dori sa ma ajutati in aceasta problema.Valoarea marfii in cauza se ridica la valoarea de 8000ron cu tva.
Din cate am citit, TVA-ul este nedeductibil.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: JolieCont , Contabil 14:37, 8 Ianuarie 2010
Urmatoarele cheltuieli au deductibilitate limitata:perisabilitatile, in limitele stabilite de organele de specialitate ale administratiei centrale, impreuna cu institutiile de specialitate, cu avizul Ministerului Finantelor Publice;
In functie de tipul de marfa se calculeaza pe baza normelor de perisabilitate suma deductibila. Diferenta este nedeductibila, iar tva-ul aferent sumelor nedeductibile se colecteaza.
Multumesc pentru raspuns, dar eu nu inteleg cum inchid contul de TVA, in aceste conditii. Fac inregistrarea 635=4427? nedeductibil?

da, 635=4427

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scadere perisabilitati prod.alimentare gina.x gina.x Buna seara, Am si eu o nelamurire in legatura cu scaderea din stoc a marfurilor (produse alimentare expirate).Stiu ca exista un tabel cu limite de ... (vezi toată discuția)
marfa expirata -deteriorata haiducu haiducu cum pot scade din gestiune marfa expirata sau deteriorata(fructe, legume,lactate,conserve etc) la un magazin comert cu amanuntul 4711 (vezi toată discuția)
Casare marfa! ionica34 ionica34 Buna ziua!Trebuie sa fac un proces de casare marfa si materiale .Ce formula contabila sa fac sa scap de 4428 din gestiune? (vezi toată discuția)