avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de propietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de propietate

As dori sa stiu daca se mai poate si ce pasii ar trebui sa urmez pt a obtine un titlu de propietaate?!.....multumesc fff mult pt cei care imi vor raspunde!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 13:45, 9 Ianuarie 2010
Buna ziua !
Actele necesare pentru obtinerea titlului de proprietate sunt: cerere, actul de proprietate (copie), buletin de identitate proprietari (copie), dovada calitatii de mostenitor (acolo unde este cazul), ultima chitanta de plata a impozitului (copie).
Acestea se depun la primaria din raza teritoriala a imobilului.
Asta daca aveti un act de proprietate, dar daca nu aveti...mergeti la instanta pentru actiune in revendicare.
Daqca ati facut cerere pentru reconstituirea dreptului de proprietate in baza legii 18/1991, 1/2000 sau 247/2005, v-a fost admisa si nu vi s-a eliberat inca titlul de proprietate, mergeti la primaria unde ati facut cererea si interesati-va de situatia ei. Daca nu ati facut niciodata cerere, sau pentru terenul care va intereseaza pe dvs. au facut, la vremea respectiva, cerere, alte rude cu vocatie la mostenire...nu va faceti prea mari sperante. Este adevarat ca se incearca pe calea instantei actiunea in revendicare, insa cele care au ca obiect bunuri pentru care a exista in vigoare o lege speciala, cu termene pentru depunerea cererilor (cum este cazul terenurilor revendicate in baza legilor fondului funciar), singura varianta "de succes" este sa gasiti un motiv "beton" pentru care instanta sa va repuna in termenul de formulare a cererii in baza legii speciale, pentru ca, altfel, in majoritatea cazurilor, astfel de actiuni se resping ca nefondate.
Daca este vorba de titlu de proprietate pentru casa si curte, aveti la indemana varianta administrativa a obtinerii Ordinului prefectului (primaria din localitatea unde se afla imobilul va poate da mai multe amanunte).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate padure mica39 mica39 Bunicul meu a decedat acum cativa ani , dar succesiunea inca nu s-a facut. Fratele tatalui meu a fost la primarie si si-a scos titlu de proprietate pe aceasta ... (vezi toată discuția)
Mostenire teren catapopescu7 catapopescu7 posed teren mostenire de la parintii in urma decesului tatalui a avut loc o actiune de partaj in care am intrat eu ,mama si sora mea in urma partajului am ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate cata70 cata70 se poate anula un titlu de proprietate emis in baza legii 18/1991;169/1997;1/2000?daca da cine propune acest lucru? (vezi toată discuția)