avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Clarificare declaratie unica, desfasurarea activitatii ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Clarificare declaratie unica, desfasurarea activitatii si angajator din spatiu extracomunitar, fara venit in RO, ce datorii am in fata statului??

Am o mare nelamurire in legatura cu declaratia unica si as aprecia daca cineva mi-ar putea clarifica urmatoarea situatie:

- Lucrez intr-un stat extracomunitar, fiind platit dintr-un alt stat extracomunitar, intr-un cont deschis la o banca din Romania.
- Nu am alte venituri in RO.

Trebuie sa completez declaratia unica, daca da, trebuie sa platesc impozit, CAS, CASS si la ce valoare?
Nu sunt in tara mai mult de 2luni pe an, daca are vreo relevanta.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: tncc , utilizator 06:22, 7 August 2021
Angajatorul este firma din Romania sau este firma localnica?
Firma pentru care lucrez este dintr-o alta tara, tot extracomunitara.
Ultima modificare: Luni, 2 August 2021
tncc, utilizator
In acest caz nu trebuie sa declarati nimic in Romania, banii transferati de acolo - se poate dovedi oricand - nu reprezinta venituri impozabile in Romania.
Asa presupuneam si eu dar cum sunt departe de a intelege interpreterile codurilor fiscale nu eram sigur.
Multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass pentru firma cu dividende dana3226 dana3226 Buna ziua, Lucrez pe contract de colaborare cu o firma prin intermediul altei firme neplatitoare de impozit careia trebuie sa ii las lunar 8% din ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit persoana fizica Atlant Atlant Buna ziua, Daca ati putea sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoare intrebare as aprecia enorm. Eu lucrez pe internet pentru o companie din afara tarii din ... (vezi toată discuția)
Impozitare venituri obținute în afara țării Alex Dabija Alex Dabija Bună ziua, Sunt nelămurit în privința veniturilor realizate în afara țării. Situația mea este următoarea: am contract de consultant cu o firmă din ... (vezi toată discuția)