avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot sa refuz sa adaug numele tatalui pe certificatul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot sa refuz sa adaug numele tatalui pe certificatul de nastere?

Buna ziua,

Sunt viitoare mamica, iar copilul este al fostului partener (cu care nu am fost niciodata casatorita). Ne-am separat cand aveam 4 luni de sarcina iar de atunci fostul nu a mai aratat niciun interes fata de viitorul copilului si s-a purtat urat fata de mine.

Eu m-am mutat in Anglia si aici intentionez sa nasc si sa cresc copilul, sunt si cetatean Britanic (ceea ce ii va da cetatenie britanica si copilului la nastere).

Vreau ca numele tatalui sa nu fie pus pe certificatul de nastere (nu vreau pensie alimentara de la el, sunt ok financiar si fara el). Nu ii refuz totusi sa viziteze copilul daca vrea. Insa el din oarecare motive acum vrea sa fie pe certificat (probabil ca sa ma controleze cu plecari/iesiri din tara pe viitor, sau doar control in mid general asupra mea). El 100% sigur nu intentioneaza sa se mute in Anglia, nu va fi alaturi de copil 24/7, nu inteleg de ce altceva ar vrea numele lui pe certificat - doar ca sa ma streseze pe mine pe viitor.

Daca aleg sa nu inregistrez copilul si in Romania, ar avea doar cetatenie Britanica? Sau daca nu se poate asa, pot sa opresc/contest orice actiune va lua el pentru a fi pus pe certificat? Cum pot sa nu ajung sub controlul lui?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:13, 29 Iulie 2021
Nu puteți refuza.
Biologic, copilul este și al lui.
El poate da oricând o declarație de recunoaștere a copilului, caz în care va fi menționat ca tata în certificatul de naștere.
Recunoașterea copilului, însă vine "la pachet" și cu obligația de plata a pensiei alimentare.
Dvs poate nu vreți, însă nu e dreptul dvs, ci al copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil conceput în timpul căsătoriei cu alt bărbat decât soțul. cum pot rezolva cu certificatul de naștere dacă tatăl biologic nu vrea să-l recunoască? Anonim1992 Anonim1992 In urmă cu 4 luni am născut in Anglia,pe certificatul Britanic la tata apare numele tatalui desi copilul poarta numele meu,ajunsă in tară sa-i fac ... (vezi toată discuția)
Am nevoie urgenta de raspuns-dreptul tatalui catia29 catia29 Nu sunt casatorita cu tatal fetitei mele( 5 luni) . Fata este pe numele meu dar este recunoscuta de tatal ei. Intrebarea mea este poate fi infiata de viitorul ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere fara prezenta tatalui SadSad SadSad Sunt intr-o situatie mai dificila. Locuiesc de aproape 5 ani in Anglia dar vreau sa ma intorc acasa doar eu si copilul meu de 2 ani si 8 luni. Nu sunt ... (vezi toată discuția)