avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua! Asociatia de proprietari a apelat la o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua! Asociatia de proprietari a apelat la o Inteprindere ...

Bună ziua! Asociatia de proprietari a apelat la o Inteprindere Individuala pentru a termoizola casa scării unui bloc. Firma a prezentat un contract pe care la încheiat cu asociatia, a încasat un avans de 2.500 lei, și a emis chitanță, apoi nu a mai răspuns la telefon și nu au mai venit sa execute lucrarea, dacă e apelat reprezentantul firmei de pe un alt număr de telefon decât cel al asociației, raspunde, probabil crede ca e un alt viitor client. Din verificările făcute am aflat ca sunt țepari de meserie, doar asta fac, prezintă un contract șablon pe care în încheie cu victimele, încaseaza bani de avans și emit chitanță, apoi nu mai răspund la telefon. Aceasta I. I. mai are câteva dosare penale pentru înșelăciune, cel care reprezinta firma nu are nimic pe numele sau, la fel și firma nu are patrimoniu. Chiar scăpa asa fără sa răspunda și isi poate continua la nesfârșit "afacerea"? Ce ma sfătuiți sa fac? M-am saturat sa aud ca să accept ca am pierdut banii. Am ca și probe contractul, chitanță, convorbirile purtate pe WhatsApp, registru apeluri cu dovada ca după data încheierii contractului nu a mai răspuns la telefon, înregistrări audio de pe alt număr de telefon când îmi răspunde și recunoaște ca a luat banii și ca o sa vina zilele următoare sa execute lucrările, dar e doar o minciuna și ca nu s-a prezentat, dovada cu notificările trimise prin posta cu confirmare de primire, martori când i s-au dat banii și s-a încheiat contractul. Am observat pe chitanță și contract ca la adresa sediului e trecut ca sediul ar fi într-un apartament dintr-un bloc, dar la o scurta căutare pe google la acel nr, sunt doar case în pe acea strada și la acel nr. Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: MDC24 , utilizator 11:23, 2 August 2021
Altă dată să solicitați referințe, să vă informați despre orice partener contractual. Trăim, într-adevăr, o perioadă în care unii au mintea setata doar să exploateze punctele slabe ale legii.

SFATUL MEU ! Data viitoare nu mai cautati cea mai ieftina oferta, unele oferte sunt prea frumoase ca sa fie si adevarate, in rest puteti incerca plangeri penale,chemari in judecata, si alte chestii care va termina timpul, ca al doilea sfat gratuit, treceti banii la pierdere si urmati sfatul numarul 1,
Am avut 3 oferte și toate aveau același preț, diferența a făcut-o modulul de prezentare (emitem contract, chitanță, pv de recepție a lucrării, factura și garanție a lucrării). Am depus plângere penala la SICE pt EVAZIUNE (poate în mai găsesc și cu altele), deoarece nu a declarat banii încasați (daca depunem pe Înșelăciune, se clasa dosarul pentru ca nu se îndeplinesc condițiile de înșelăciune - el a declarat ca e firma de construcție, dacă nu era, era înșelăciune), am făcut sesizări la ANAF, la Direcția Regionala Antifraudă Fiscala și voi depune o cerere de chemare in judecata pt recuperarea prejudiciului rezultat din nerespectarea clauzelor contractuale, apoi voi sesiza un ziar local pentru a informa opinia publica despre acest individ ca să nu mai prejudicieze și alte perosane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnselaciune si fals naicramtrust naicramtrust buna seara. as vrea sa stiu daca exista un dosar pe rol pentru inselaciune si fals,dupa 1 februarie se va judeca dupa noul cod? Tot dupa noul cod se vor ... (vezi toată discuția)
Administratie bloc lucien lucien Sunt administrator la un bloc turn. Am avut adunare generala a asociatiei in care s-a hotarat anveloparea blocului .Am dat anunt la ziar in urma caruia s-au ... (vezi toată discuția)
Plangere inselaciune cristina.a.888 cristina.a.888 Buna ziua cum procedez pentru depunerea unei plangeri de inselaciune? Am dat un avans unei persoane recomandate de un cunsocut, pentru executarea unor ... (vezi toată discuția)