avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Chemare in judecata Buna ziua,am lucrat la o firmă de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Chemare in judecata Buna ziua,am lucrat la o firmă de unde nu ...

Chemare in judecata
Buna ziua,am lucrat la o firmă de unde nu mi-am luat drepturile salariale.
Am făcut petitie la ITM,a amendat firma si tot nu mi-am primit drepturile salariale.
Dacă cu rezoluția controlului ITM chem firma in instanta pentru recuperarea drepturilor salariale și câștig,am sanse să-mi iau salariile?
Sau cu toate ca câștig procesul in instanta,pot să nu îmi pot recupera salariile restante?merci mult!
Bună ziua,

Aveți toate șansele să vă primiți salariile cuvenite, plus penalități de întârziere, Dacă după pronunțarea hotărârii judecătorești de admitere tot nu vi se dau salariile, atunci puteți să vă adresați și unui executor judecătoresc. Însă până una-alta va trebui să îl dați în judecată pe fostul angajator pentru a-l obliga la plata salariilor.
Bună ziua,
Ce pot cere in instanta?cheltuieli de judecată,dobânda sumei,si daune parcă pot cere?
Pot sa cer in instanta si sechestru asigurator(Pe conturile firmei,bunuri mobile/imobile?merci mult

Cristina Filimon a scris:

Bună ziua,

Aveți toate șansele să vă primiți salariile cuvenite, plus penalități de întârziere, Dacă după pronunțarea hotărârii judecătorești de admitere tot nu vi se dau salariile, atunci puteți să vă adresați și unui executor judecătoresc. Însă până una-alta va trebui să îl dați în judecată pe fostul angajator pentru a-l obliga la plata salariilor.

Buna ziua,

Puteti solicita drepturile salariale si penalitatile de intarziere aferente drepturilor salariale, cheltuieli de judecata, daune morale (daca e cazul). Sechestrul asigurator se poate dispune in faza executarii silite,dupa obtinerea hotararii judecatoresti.

Cu stima,
av.Jasmine Oancea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata prioritara a salariilor annabela annabela La care institutie pot reclama faptul ca fostul angajator a platit contributiile catre stat aferenta salariilor la Finante insa nu a acordat salariile in mana ... (vezi toată discuția)
Salar neincasat d_n d_n Buna ziua, am 2 intrebari, poate ma puteti ajuta 1. Vreau sa actionez in judecata firma la care am lucrat pentru ca nu mi-au dat salariul, exista ceva ... (vezi toată discuția)
Neplata salariului vaida ghita vaida ghita Buna ziua. As dori daca se poate sa va cer ajutorul. Sunt angajat la o firma care nu mia platit drepturile salariale de aproximativ 3 luni a avut un control de ... (vezi toată discuția)