avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renunțare drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renunțare drept de proprietate

Bună ziua.Cum se poate renunța la dreptul de proprietate asupra unui teren.
Cel mai recent răspuns: 1234doro , utilizator 12:50, 2 August 2021
Art. 889

Renunţarea la dreptul de proprietate

(1) Proprietarul poate renunţa la dreptul său printr-o declaraţie autentică notarială înregistrată la biroul de cadastru şi publicitate imobiliară pentru a se înscrie radierea dreptului.
In cazul in care unul dintre proprietarii terenului face acea declarație notarială ce se întâmplă cu acea suprafață de teren? Se împarte între ceilalți proprietari sau devine proprietatea statului ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In urma decesului parintilor am primit mostenire mai multe parcele ... vasile ghise vasile ghise In urma decesului parintilor am primit mostenire mai multe parcele de teren agricol. O parte din ele am reusit sa le vand iar alta parte stau nelucrate ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate 3mostenitori nicom70 nicom70 buna ziua. sa va explic pe scurt.Sunt 3 proprietari pe titlu de proprietate, al unui teren. mama.si 2 matusi.Cele 2 matusi vor sa renunte la dreptul de ... (vezi toată discuția)
Cedare drum privat la primarie lovemetender lovemetender Locuim intr-un minicartier (20 case) dintr-o comuna de langa Bucuresti..In acest minicartier exista un drum, care face legatura cu drumul principal, pe care ne ... (vezi toată discuția)