avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acte pt mostenire pt cetatean cu domiciliul in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acte pt mostenire pt cetatean cu domiciliul in strainatate

Buna ziua. Sunt cetatean roman cu domiciliul in USA (cetatenie dubla). Pentru a prelua mostenire din Romania care sunt actele minime de care am nevoie? Trebuie neaparat sa am pasaport romanesc sau se poate sa fac un act la notar folosind pasaportul american?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihamc , utilizator 14:20, 3 August 2021
Multumesc mult!

Deci atunci nu am nevoie nici sa fac pasaport romanesc, si nici sa inscriu divortul in tribunal in Romania.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Întrucât bunurile dobândite prin succesiune nu intra in cadrul bunurilor în devălmășie care caracterizează regimul patrimoniului soților, nu vad ce relevanța are ca nu ati înscris divorțul în românia. Oricum, pt siguranta se poate întreba un notar. Am avut situații de genul cu un domn din state, care a fost reprezentat în fața notarului public, prin procura, si nu au existat probleme, întrucât s au facut mentiunile corespunzătoare. E totusi de intrebat. Înscrierea divorțului în românia o procedură facilă.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ah, sa nu uit. Faceti macar o declarație de acceptare a succesiunii la un notar, termenul pt acceptarea succesiunii e de 1 an, ca sa nu va treziți cu surprize.
Am inteles! Va multumesc din nou!
Voi accepta succesiunea si cred ca voi inscrie si divortul ca sa fie, in caz ca am nevoie la notar sau ca am nevoie de pasaport romanesc in viitor.
Forumul acesta e foarte folositor - ma bucur ca l-am gasit :).
O zi buna la toata lumea!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuiesc in strainatate si nu am nici un act romanesc valabil ... Mihamc Mihamc Locuiesc in strainatate si nu am nici un act romanesc valabil in afara de certificat de nastere care poate dovedi ca sunt cetatean roman (cel putin asa pare ... (vezi toată discuția)
Certificat calitate de mostenitor Doruluk Doruluk Buna seara! Mi-a decedat un frate , anterior decesului a avut un accident auto care nu are legatura cu decesul. Acum exista un proces pentru daune materiale ... (vezi toată discuția)
Sucesiune cu probleme va rog sa mi rsp.in anul 1976 a decedat tatal meu,in anul 1993 ... olga2011 olga2011 va rog sa mi rsp.in anul 1976 a decedat tatal meu,in anul 1993 a decedat mama.o sora a deschis sucesiune dupa mama doar, si a castigat toata casa,ceilalti 2 ... (vezi toată discuția)