Buna ziua. Sunt cetatean roman cu domiciliul in USA (cetatenie dubla). Pentru a prelua mostenire din Romania care sunt actele minime de care am nevoie? Trebuie neaparat sa am pasaport romanesc sau se poate sa fac un act la notar folosind pasaportul american?
Multumesc.
Întrucât bunurile dobândite prin succesiune nu intra in cadrul bunurilor în devălmășie care caracterizează regimul patrimoniului soților, nu vad ce relevanța are ca nu ati înscris divorțul în românia. Oricum, pt siguranta se poate întreba un notar. Am avut situații de genul cu un domn din state, care a fost reprezentat în fața notarului public, prin procura, si nu au existat probleme, întrucât s au facut mentiunile corespunzătoare. E totusi de intrebat. Înscrierea divorțului în românia o procedură facilă.
Ah, sa nu uit. Faceti macar o declarație de acceptare a succesiunii la un notar, termenul pt acceptarea succesiunii e de 1 an, ca sa nu va treziți cu surprize.
Am inteles! Va multumesc din nou!
Voi accepta succesiunea si cred ca voi inscrie si divortul ca sa fie, in caz ca am nevoie la notar sau ca am nevoie de pasaport romanesc in viitor.
Forumul acesta e foarte folositor - ma bucur ca l-am gasit :).
O zi buna la toata lumea!