avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Infiintare PFA - taxe, impozite,etc
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Infiintare PFA - taxe, impozite,etc

Vreau sa-mi deschid un pfa (frizerie sau coafor), in mediul rural , jud. buzau dar am o mare teama de taxele si impozitele pe care le voi plati .Pasii de infiintare firma am gasit pe mai multe situri, dar taxe si impozite exacte nu. Sau:
-trebuie contabila?
-impozit pe venit fix sau alt impozit ?
-pot face un imprumut bancar pt cumpararea unui spatiu sau dotare unuia?
-trebuie casa de marcat ?
-la cit timp se declara venitul; lunar, trimestrial sau la sfirsit de an ?
Doresc cit mai multe detalii pentru a ma lamuri de la inceput cum sta treaba.Tinind cont ca e in mediu rural nici preturile nu vor fi mari.
-Conform legislatiei, pentru PFA se organizeaza contabilitate in partida simpla; se intocmeste balanta lunara, indiferent de volumul activitatii, iar in prima parte a anului se intocmeste o situatie financiara pentru activitatea desfasurata in cursul anului trecut -prin urmare este necesara colaborarea cu o persoana care sa va asigure servicii de contabilitate;
-impozitul pentru activitatile de frizerie si coafor este impozit pe venitul realizat de 16% aplicat la venitul net (unde venitul net este alcatuit din venitul brut din care se scad cheltuielile deductibile); de asemenea, datorati contributia de asigurari de sanatate in cuantum de 5.5% catre CASMB aplicata la venitul net realizat;
-puteti contracta un imprumut, in conditiile solicitate de institutia creditoare;
-veti avea nevoie de casa de marcat in cazul in care oferiti aceste servicii catre persoane fizice, conform legii fiind necesara emiterea de bon fiscal;
-in termen de 15 zile de la data inregistrarii PFA trebuie sa va inregistrati la ADM. FINANCIARA si se depuneti o declaratie prin care va estimati venitul si cheltuielile. ADM. FINANCIARA va emite o decizie de impunere pe baza venitului estimat in declaratie si veti plati trimestrial 16% din venitul net estimat (unde venitul net este alcatuit din venit brut estimat din care se scad cheltuielile estimate); in prima parte a anului urmator veti depune la ADM. FINANCIARA situatie financiara pentru activitatea desfasurata in cursul anului trecut si se va emite o decizie de impunere in urma careia se calculeaza 16% din venitul net realizat. In cazul in care ati realizat mai mult veti plati diferenta, in cazul in care ati realizat mai putin decat ati estimat, veti recupera diferenta in conditiile legii.

Va stau la dispozitie pentru lamuriri suplimentare,

Luisa Mitroi
Business Legal Consultant
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Ianuarie 2010
Alin Popescu, administrator
MULTUMESC MULT PENTRU RASPUNS.
CIND VOI INCEPE DEMERSURILE FIRMEI SI VOR FI PROBLEME CU SIGURANTA VA VOI CONTACTA.
Cu placere si va doresc mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate pfa!!!!!! ContSters137674 ContSters137674 Buna ziua! Am cateva intrebari, daca ma poate ajuta cineva cu orice informatie ii multumesc anticipat! In primul rand un pfa neplatitoare de tva si avand ... (vezi toată discuția)
Acte necesare dosar anaf paultrefu paultrefu Am primit acum câteva zile actele de la registrul comerțului pentru o intreprindere individuală(frizerie micuță la țară). Acum am fost la anaf să văd ... (vezi toată discuția)
Completare declaratia 220 pfa ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog frumos sa ma indrumati si pe mine in completarea Declaratiei 220 PFA. Mentionez ca voi obtine venituri din profesii libere ( expert ) ... (vezi toată discuția)