avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... abandon familie (tatal fugit)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

abandon familie (tatal fugit)

daca tatal este plecat la munca in strainatate, posibil lucreaza si la negru si cu acte, si nu-si plateste nici pensia minima stabilita prin hotarare judecatoreasca, i se poate face dosar penal de abandon de familie sau este dedat in urmarire pt ca nu mai locuieste in tara? poate scapa la infinit? exista posibilitatea ca politia interpol sa-l localizeze si sa-l trimita in tara?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 12:30, 11 Ianuarie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Formulati plangere penala pentru abandon familial conform art.305 c.pen. si in momentul in care tatal copilului isi achita integral obligatiile de intretinere,pana la ultima faza procesuala,inainte de cuvantul in fond,puteti sa va retrageti plangerea,aceasta echivaland cu inlaturarea raspunderii penale a celui reclamat.
Eventual,prin intermediul rudelor sale il puteti anunta ca ati introdus plengere si ca daca nu achita sumele restante poate suporta rigorile legii penale.
Daca se dovedeste in urma cercetarii penale ca nu obtine venituri licite se da NUP chiar daca ii faceti reclamatie la politie. In schimb este o "tinichea" agatata de coada lui avand in vedere faptul ca este in strainatate deoarece va fi citat sa se prezinte la politie pentru cercetari si cum nu prea vad cum ar face sa se prezinte poate il dau astia in urmarire. Atunci sa vezi lucrul celui cu coarne pentru o fapta atat de banala si pentru faptul ca uneori barbatii mai uita ca au si indatoriri fata de copiii lor care nu au gresit decat ca s-au nascut avand asemenea tati.
Succes!
asta e problema. cunosc un caz similar aici in ploiesti, in care mama l-a reclamat pe tatal copilului pt abandon de familie, politia din Ploiesti hotarand sa nu-l dea in urmarire penala (neinceperea urmaririi penale) pt ca nu este in tara si astfel, taticul scapa cu obrazul curat. fostul meu sot mi-a ras in telefon spunand ca legislatia din Romania il favorizeaza si ca nu se va prezenta niciodata la citatii si astfel Politia, Interpolul, etc nu au ce sa-i faca. este acest lucru adevarat?Intr-adevar, Politia Interpol nu-l va da in urmarire niciodata, chiar de el savarseste aceasta infractiune, pana la urma condamnata de legea romana?
Un referat de neincepere a urmaririi penale,dat de politie,pentru motivul invocat de dvs.,nu cred ca poate fi luat in seama de orice procuror normal la cap,astfel ca procurorul,va retrimite dosarul la politie cu infirmarea referatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

..propunere facuta de catre organul de cercetare penala !! tutu12 tutu12 In urma unei plangeri penale , Parchetul trimite spre cercetare , organului de cercetare -politiei . La terminarea cercetarilor ,politistul face un raport ... (vezi toată discuția)
Dosar penal bitu bitu In cazul in care politistul trimite dosarul penal la procuror, cu neinceperea urmaririi penale,procurorul poate sa intoarca dosarul ,nefiind deacord cu ceea ce ... (vezi toată discuția)
Ultraj Gabriel Ungureanu Gabriel Ungureanu Buna ziua Am o plangere penala impotriva mea, pentru ultraj, facuta de secretarul primariei din Calimanesti. Procurorul a dat neinceperea urmarii penale si ... (vezi toată discuția)