avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal

In cazul in care politistul trimite dosarul penal la procuror, cu neinceperea urmaririi penale,procurorul poate sa intoarca dosarul ,nefiind deacord cu ceea ce a scris politistul?
In cat timp pot sa aflu rezultatul?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:07, 2 Februarie 2010
propunerea facuta de politist intr-un dosar penal trebuie confirmata de procuror. in momentul in care procurorul nu este de acord cu solutia propusa de politie, infirma solutia si trimite dosarul spre completare, indicind ce anume trebuie sa faca politistul. decizia procurorului va v-a fi comunicata.
Dureaza de la cateva luni la mai multe.
Asa cum a spus cineva mai sus, este posibil ca Procurorul sa retrimita dosarul spre Politie si politistul care se ocupa de caz sa trebuiasca sa faca unele completari ale cercetarii penale. Dupa aceste completari, Procurorul va chema invinuitul, daca este cazul , pentru a-i prezenta materialul de cercetare penala(probele), si pentru a-i lua o ultima declaratie inainte de a trimite dosarul la instanta .Cand considera ca nu sunt elemente pentru a trimite dosarul ,nu-l va chema ci se va solutiona cu scoatere de sub urmarirea penala(deci depinde de caz).Nu stiu care este situatia din dosarul ce va priveste pe dvs...
Trebuie sa aveti rabdare.
Se poate intinde pe o durata de 2-3 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

..propunere facuta de catre organul de cercetare penala !! tutu12 tutu12 In urma unei plangeri penale , Parchetul trimite spre cercetare , organului de cercetare -politiei . La terminarea cercetarilor ,politistul face un raport ... (vezi toată discuția)
Pot cere plangerea pen. de la politie, ptr a o duce personal la parchet? netie netie Am facut plangere penala ptr neplata pensiei de intretinere, in data de 1 nov, dupa 10 luni de intarziere.Am depus-o la politie ptr ca nu am stiut ca se poate ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cand semnezi documentul oficial de martor ? FBI FBI Dupa ce dai o declaratie de martor scrisa de mana , la un anumit timp esti chemat si ti se cere sa semnezi aceeasi declaratie pe un formular tipizat sub ... (vezi toată discuția)