avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Buna seara. Doresc sa vand o afacere online fara ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Buna seara. Doresc sa vand o afacere online fara transfer de ...

Buna seara. Doresc sa vand o afacere online fara transfer de societate (doar website-ul, drepturile asupra acestuia si continutului acestuia). Cumparatorul doreste sa plateasca esalonat in 10 rate egale a cate 200 euro fiecare. Ce masuri de precautie imi pot lua ca sa fiu sigur ca el va plati aceste rate? Eu trebuie sa ii dau totul chiar de la bun inceput. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 00:50, 5 August 2021
Să faceți un contract în care să fie precizat clar obiectul. Dumneavoastră nu vindeți o afacere, ci vindeți un website și faceți un transfer de drepturi de proprietate intelectuală acolo. E importantă mențiunea ca să nu existe discuții sau neclarităținulterior. Trebuie să specificați clar drepturile și obligațiile fiecărei părți, puteți preciza că rezerva proprietății păstrează până la plata ultimei rate, penalitați de întârziere, daune etc.
cumparatorul sa-si faca un card de credit cu care poti plati in rate si va plateste cu acel card; cu scuze, dar 2000 eur nu e cine stie ce suma

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate Iokoki Iokoki In momentul derularii unui credit ipotecar pt un imobil-cine este proprietarul imobilului? (vezi toată discuția)
Casa in doua transe Lili Maioru Lili Maioru Buna ziua, as dori sa ma invatati cum se procedeaza in cazul vanzari unei case. Doresc sa o vand unei persoane dar nu dispune de toata suma pt.a o achizitiona ... (vezi toată discuția)
Un drept de proprietate intelectualã poate fi deþinut de cãtre 2 sau mai multe entitãþi? Adrian1483 Adrian1483 Doua entitati - societati comerciale, sau o societate si o persoana fizica, sau alte tipuri de entitati cu personalitate juridica - pot detine ambele acelasi ... (vezi toată discuția)