avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Efectuez munca de teren , in contract ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Efectuez munca de teren , in contract programul meu ...

Buna ziua,
Efectuez munca de teren , in contract programul meu este de la 9:00 la 17:30 cu 30 minute pauza
Practic mi se calculează acele ore din momentul in care am ajuns la prima locație și se termină când plec de la ultima locație
Problema mea este că zilnic fac 2-3 ore pe drum de acasă până la prima locație și de la ultima locație până acasă ajungând la 11 chiar 12 ore petrecute la munca
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:15, 3 August 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Curtea Europeana de Justitie a decis ca, in cazul „in care lucratorii nu au un loc de munca fix sau obisnuit, timpul de deplasare a acestor lucratori de la domiciliu la clienti constituie „timp de lucru””.

In decizie se arata ca responsabilitatea de a controla ce fac angajatii in perioada pe care ei o declarta timp de deplasare revine companiei,. De asemenea, „daca un lucrator care nu mai are un loc de munca fix isi exercita functiile in cursul deplasarii pe care o efectueaza la sau de la un client, acest lucrator trebuie de asemenea sa fie considerat ca aflandu se la locul de munca pe durata acestui traseu. Aceasta constatare nu este de natura sa fie afectata de imprejurarea ca unii lucratori, intr o situatie precum cea in discutie in litigiul principal, incep si termina astfel de trasee la domiciliu, intrucat aceasta imprejurare decurge in mod direct din decizia angajatorului de a desfiinta sediile regionale, iar nu din vointa acestor lucratori. Acestia, intrucat au pierdut posibilitatea de a determina in mod liber distanta care separa domiciliul lor de locul obisnuit in care incepe si unde se termina ziua lor de lucru, nu pot fi obligati sa isi asume alegerea angajatorului lor de a desfiinta aceste sedii.”
Ultima modificare: Marți, 3 August 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident muncă Lidia Alexandru Lidia Alexandru Există o directivă UE prin care accidentul produs de la locul de muncă spre domiciliu sa nu mai fie încadrat la accident de muncă? (vezi toată discuția)
Declarația de traseu: ce ar trebui să conțină în cazul angajaților unei firme care nu desfășoară activități la sediu și nu are nici punct de lucru? Dana Gelea Dana Gelea Buna ziua, As vrea sa aflu si parerea dumnevoastra in ceea ce priveste declaratia de traseu. Se ia o firma ce nu desfasoara activitati la sediul social si ... (vezi toată discuția)
Deplasare loc de munca-reprezentant vanzari catapetro catapetro Deplasarea de acasa la locul de munca si de la ultimul magazin vizitat acasa(sunt reprezentant vanzari pe 2 judete) e considerat ore de munca? (vezi toată discuția)