avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce drepturi are o sotie care isi abandoneaza copilul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce drepturi are o sotie care isi abandoneaza copilul si sotul,dar doreste sa se intoarca la familie dupa un an si jumatate...?

Buna ziua,sanate si realizari multiple in noul an!

Revin cu o noua rugaminte:ma poate lamuri cineva ce drepturi legale are o mama care isi paraseste copilul,lasandu-l in grija sotului dar se intoarce dupa aproximativ un an si jumatate pentru a-si relua rolul de sotie si mama,in conditiile in care sotul are deja pe rol ,deschis procesul de divort?
Am un prieten foarte bun a carui sotie a pendulat mereu intre viata de familie si ''viata de femeie libera'',plecand si revenind vreme de aproximativ 6 ani,dupa care in urma cu un an si jumatate a plecat definitiv.
Auzind ca sotul a intentat actiune de divort,il contacteaza spunandu-i ca vrea sa stea cateva zile cu fiul sau de 9 ani,pe care in aceasta perioada l-a vazut cand si cand,deoarece urmeaza sa plece din tara pentru a-si reface viata cu un barbat in strainatate.Domnul in discutie,a considerat util sa o primeasca acasa pentru a nu duce copilul unde locuieste doamna intr-un mediu neadecvat minorilor,dupa care a avut surpriza neplacuta sa constate ca dumneaei nu mai vrea sa paraseasca casa,zicand ca-si da seama ca a gresit,ca de fapt isi iubeste sotul si ar vrea sa ramana impreuna. Sincer nu stiu cate este de reala situatia,respectiv cat este adevarat din ce sustine dumneaei,dar domnul in cauza nu doreste sub nici o forma sa reia aceasta casnicie ratata de la inceput,doreste divortul si incredintarea minorului de 9 ani de care s-a ocupat mai mult singur pana acum si este disperat ca nu stie cum sa o scoata pe dansa din casa.Precizez ca apartamentul in care a locuit si cu sotia,apartine mamei lui,tatal sau decedand. Aceasta mostenire se imparte intre mama,el si sora lui.
Care este procedura legala de a o indeparta pe doamna in cauza ,fara a-si periclita pozitia la divort si in obtinerea custodiei fiului sau.?
Cunosc aceasta familie de cand tanarul tata era de varsta fiului sau,sora lui fiind cea mai buna prietena a mea,stiu cat de mult s-a chinuit sa-si creasca singur copilul si sa-l scuteasca de situatiile neplacute pe care mama lui le creia de cate ori catadicsea sa vina pe acasa,si mi-ar pare rau ca toate aceste certuri si scandaluri sa lase o amprenta nefavorabila pe caracterul si psihicul acestui copil deosebit,motiv pentru care va rog din tot sufletul sa ma ajutati sa fac lumina in aceasta problema delicata.
Nici un copil nu cere sa se nasca,dar are dreptul la o copilarie fericita,intr-o familie echilibrata care sa faca totul pentru viitorul lui!
Cu multumiri anticipate!
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 20:21, 8 Ianuarie 2010
Daca imobilul nu apartine sotilor atunci se poate cere evacuarea sotiei pentru lipsa titlu.
Nu am inteles cu ce-l ajuta pe sot/ copil faptul ca i se incredinteaza temporar minorul, problema era parca sa "scape " de sotie.
ma scuzati...eu vad altfel aceasta situatie.
deci, copilul are 9 ani, vreo 6 ani au fost incerti, 1an si jumatate lipsa...cred ca vreo 2 ani a fost cat de cat bine.
domiciliul comun al sotilor este in acest apartament...daca schimba yala si nu o primeste, nu inseamna ca o alunga?...si e un element al infractiunii de abandon: parasirea, alungarea s a m d.
in plus...de ce s-a complacut domnul intr-o relatie care se pare ca a cam demarat cu stangul?
de ce in aceasta perioada de 1 an si jumatate cat a lipsit sotia, sotul nu a facut plangere la politie pt parasirea domiciliului conjugal?
de ce nu a demarat mai repede actiunea de divort?....poate spera ca se va intoarce sotia?...na, s-a intors si are si sanse sa plece cu copilul...mari sanse daca are un avocat care stie sa castige!!!!!!!!!!din pacate, pt tata si pt copil.
recomand cu caldura consilierea unui psiholog pt copii!
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2010
ralu_2008, utilizator
sincer?domnul in cauza face parte din categoria''prost de bun ce este''...doamna disperata ca nu avea unde sa stea,in urma unei dispute cu familia si fostul iubit(desi avea 16 la vremea aceia iar tanarul meu prieten21),i-a cerut sa o primeasca in casa lui,fiind bune cunostinte.dupa cateva luni in care si-a vazut de treaba intr-o noapte s-a trezit cu ea in camera,a dat-o afara...apoi istoria s-a repetat iar si air pana cand in final a cedat.dupa cateva luni a descoperit ca este insarcinata.desi a fost o singura noapte si ''domnisoara''nu era la prima noapte de amor,s-a casatorit cu ea,a recunoscut copilul desi a avut mereu dubii asupra paternitatii,l-a ingrijit si iubit asa cum numai un tata adevarat poate face.nu va pot explica ce copil deosebit este,bine educat,si tot meritul este al lui.mama dupa aproximativ un an de la nastere a reluat legatura cu primul ei iubit,cu care de altfel a si fost prinsa in fapt,in patul conjugal de catre sot...dar cum este baiat bun,a trecut peste episod de dragul copilului,dar dansa nu s-a putut linisti si a inceput acel dute vino bezmetic intre fostul iubit si actualul sot.intre timp au mai fost si altii,acum 4 ani a fost prinsa de catre o nevasta disperata in patul cu sotul si cei doi parinti s-au despartit in fapt,dar ea a continuat sa locuiasca in apartament ''de dragul copilului,desi ea fost vesnic intr-un continuu dute vino,si nu e ca te puteai baza e ea.problema este ca el este disperat sa-si piarda copilul...si nu stie cum sa iasa din situatia asta ingrata.
sa-si ia avocat si sa probeze cele afirmate si are sanse.desi , sincer ,uneori oamenii sunt ciudati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Georgiana_ioana Georgiana_ioana As avea nevoie de niste lamuriri...sunt intr-o situatie delicata! sunt casatorita si am un copilas de aproape 3 lunisoare=D> , problema ar fi intre mine si ... (vezi toată discuția)
In ce conditii ivanflorentina50 ivanflorentina50 in ce conditii instanta poate respinge o cerere de divort (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu mirel 025 mirel 025 ce proceduri trebuie urmate pentru a anunta o parasire de domiciliu:nude trebuie sa merg ? ce acte am nevoie si cum prebuie procedat ca pe perioada asta sa ... (vezi toată discuția)