avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara! Vă rog frumos sa mă ajutați cu un sfat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara! Vă rog frumos sa mă ajutați cu un sfat unde ar ...

Bună seara!
Vă rog frumos sa mă ajutați cu un sfat unde ar trebui să apelez și care sunt pașii de urmat!
În urmă cu 2 ani am cumpărat un imobil pe care l-am achitat integral cash, după care în aceeași zi am dus notarului dovada plății și mi-a spus ca totul este în regulă. M-a informat doar ca trebuie sa aștept o lună de zile până va ieși CF.
Din păcate, neinformandu-mă ca vânzătorul trebuie sa revină sa semneze o declarație care sa confirme ca banii au ajuns în contul său, eu nu am știut ca de fapt am rămas sub ipoteca legală. După 2 ani, în momentul în care am vrut sa vând imobil am descoperit că nu pot.
Am discutat cu notarul mi-a promis ca va discuta cu vânzătorul (fiind un mare dezvoltator în piața imobiliarelor și lucrând doar prin acest notar), am insistat inclusiv la subalternii dezvoltatorului și se pare ca refuză să meargă sa semneze acea declarație.
Cum pot scăpa de această ipotecă legală? Eu încă am dovada plății de la bancă. A cui este vina? Prin actul de vânzare cumpărare vânzătorul se obliga sa meargă sa semneze. Dacă au trecut 2 ani nu mai este obligat?
Ce pot face și unde ma pot adresa?
Cumparatorul vireaza banii de la CAR intr-un cont la Banca Transilvania si se pare ca e de durata.
Cum trebuie sa procedeze vanzatorul in acest caz?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata intretinere restanta nicola11 nicola11 detin o locuinta in bucuresti si in urma decesului tatalui meu m.am trezit ca am de plata o suma foarte mare la intretinere,...16700lei cu penalizari cu ... (vezi toată discuția)
Limita plati persoane fizice 50000 lei sutrif sutrif Buna ziua, Am vandut o masina a carei pret este de 60000 lei. Cumparatorul imi da un avans de 10000 lei. Mai pot incasa 40000 cash in alta zi si doar restul ... (vezi toată discuția)
Există plafon și la încasările zilnice în numerar, nu doar la plăți? Camelia Popa Camelia Popa Buna dimineata ! Am urmatoarea situatie : la un service auto se vand servicii catre firme si persoane fizice. Se incaseaza prin casa de marcat valori ... (vezi toată discuția)