Am primit cadou o masina scumpa de la fostul meu iubit, iar acum vrea sa mi-o ia. Actul de vanzare-cumparare este pe numele meu si este inmatriculata pe numele meu. El a facut transferul bancar in contul unei rude de-a proprietarului, dar pentru o alta suma decat cea care este prevazuta in contractul de vanzare-cumparare, mult mai mare. Nu as vrea sa o restitui. Va rog sa ma sfatuiti cum ar trebui sa procedez. Va multumesc!
Autoturismul fiind inmatriculat pe numele dv, nu are cum sa va deposedeze de el caci ar putea fi acuzat de furt daca dv nu i-l predati acestuia. Avand actul de achizitie pe numele dv, nu are cum sa va solicite predarea autoturismului. Cel mult ar putea sa va actioneze in instanta pentru plata acelei sume care se presupune ca ar reprezenta contravaloarea autoturismului insa chiar si asa sunt sanse minime de castig cu atat mai mult daca a intervenit prescriptia dreptului (daca au trecut 3 ani).
Din punct de vedere legal nu are cum sa va oblige sa ii predati masina.
Cadou autoturism
PinteaS
Buna ziua, in urma cu doi ani, am primit cadou un autoturism. Contractul de vanzare cumparare este pe numele meu si nu apare nicaieri in acte numele persoanei ... (vezi toată discuția)
Acte masina...
cristins
am cumparat o masina cu nr de calarasi..iar in talon apare numele proprietarului...iar actul de vanzare cumparare sa facut intre mine cumparator si o alta ... (vezi toată discuția)