avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am primit cadou o masina scumpa de la fostul meu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am primit cadou o masina scumpa de la fostul meu iubit, iar acum ...

Am primit cadou o masina scumpa de la fostul meu iubit, iar acum vrea sa mi-o ia. Actul de vanzare-cumparare este pe numele meu si este inmatriculata pe numele meu. El a facut transferul bancar in contul unei rude de-a proprietarului, dar pentru o alta suma decat cea care este prevazuta in contractul de vanzare-cumparare, mult mai mare. Nu as vrea sa o restitui. Va rog sa ma sfatuiti cum ar trebui sa procedez. Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 6 August 2021
alinamateut, utilizator
Cel mai recent răspuns: SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business 14:51, 6 August 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Autoturismul fiind inmatriculat pe numele dv, nu are cum sa va deposedeze de el caci ar putea fi acuzat de furt daca dv nu i-l predati acestuia. Avand actul de achizitie pe numele dv, nu are cum sa va solicite predarea autoturismului. Cel mult ar putea sa va actioneze in instanta pentru plata acelei sume care se presupune ca ar reprezenta contravaloarea autoturismului insa chiar si asa sunt sanse minime de castig cu atat mai mult daca a intervenit prescriptia dreptului (daca au trecut 3 ani).
Din punct de vedere legal nu are cum sa va oblige sa ii predati masina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot achizitiona o masina inainte sa fie scoasa de la dealer Diana Petre Diana Petre Buna ziua, Masina este noua si nu a fost inca scoasa de la dealer. Proprietarul care a cumparat-o vrea sa o vanda inainte sa o scoata. Care este procedura ... (vezi toată discuția)
Cadou autoturism PinteaS PinteaS Buna ziua, in urma cu doi ani, am primit cadou un autoturism. Contractul de vanzare cumparare este pe numele meu si nu apare nicaieri in acte numele persoanei ... (vezi toată discuția)
Acte masina... cristins cristins am cumparat o masina cu nr de calarasi..iar in talon apare numele proprietarului...iar actul de vanzare cumparare sa facut intre mine cumparator si o alta ... (vezi toată discuția)