avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eliberare carte identitate in baza certificatului de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eliberare carte identitate in baza certificatului de succesiune

Bună seara!
Soția detine împreună cu sora sa, in cote egale, o moștenire (casa si teren aferent) unde nu s-a făcut deocamdată partajul succesoral. Menționez ca exista succesiunea încheiată, toate actele si impozitele la zi.
Putem face buletin copilului de 14 ani, pe adresa respectiva, fara acordul celuilalt moștenitor?
Practic, certificatul de succesiune atestă dreptul de proprietate al soției.
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 08:42, 9 August 2021
Bună ziua,
Certificatul de moștenitor este, într-adevăr, un act cu care se face dovada spațiului și dacă ar fi vorba de un major s-ar putea, dar domiciliul minorului poate fi doar la domiciliul părinților (sau la al celui cu care stă, dacă nu locuiesc împreună).
Deci, ar trebui in prima fază sa ne schimbam noi C. I. pe acea adresă, apoi soția sa poată face copilului primirea in spațiu. Am înțeles corect?
Da, așa se poate.
Mulțumesc frumos pentru răspuns!
Cu stima!
Cu plăcere :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte identitate copil al cãrui pãrinte nu are locuinta proprietate personala anthynidiany anthynidiany Soția mea are o soră care a împlinit 14ani. Mama lor momentan are buletin, dar ea nu este proprietara locuinței trecute în CI și nici ... (vezi toată discuția)
Succesiune gigelas gigelas Buna ziua, -Dupa decesul persoanei X,au ramas mostenitori: sotia lui X si cei 2 copii majori ai lui X. -Sotia si unul dintre copii doresc sa dezbata ... (vezi toată discuția)
Luare in spatiu elenutza_05 elenutza_05 buna ziua prezentare caz: Bucuresti -in urma cu cativa ani mama si tatal meu au luat in spatiu pe iubita unuia din fratii mei pentru ca aceasta sa-si ... (vezi toată discuția)