avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua la toată lumea, în urma cu 2 luni am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua la toată lumea, în urma cu 2 luni am dorit sa cumpăr ...

Bună ziua la toată lumea, în urma cu 2 luni am dorit sa cumpăr o casa ce avea proprietarul decedat și urmași 3 copii, am discutat cu copii defunctului și am ajuns la o înțelegere de 120 00o RON, neam dus la un notar public din zona și sa constatat ca trebuie făcută o succesiune între cei 3 copii ai defunctului, notarul nea aminat 2 luni pe motiv ca durează procedura de întocmire a actelor, dar la începutul demersului neam dus la primăria din localitate la care am făcut contract de mîna pentru 300 000 cu doi martori din primărie,, apoi au venit vinzatorii sa mai ceara 300 000 pentru ca au niște probleme urgente și nu le ajung bani ce au ei, acești 300 000 din urmă și plus încă 100 000 facă acte și fără martori, azi vinzatorii pretind ca au succesiune, dar nu se poate obține C. F. din motiv ca doamna notar pleacă în concediul la mare și se întoarce la sfârșitul lunii, dar vinzătorii vor diferența de bani, spunînd ca mai este un pas Pina la încheierea contractului de vizare - cu pare și întăbulare,, ce mă sfătuiți sa fac? Sper ca mam făcut destul de înțeles și îmi cer scuze dacă nu,, va mulțumesc pentru orice sfat!
Cel mai recent răspuns: Ramonaneky , utilizator 08:23, 10 August 2021
cum ati ajuns de la 120 mii la 300 de mii si apoi la 700 de mii, practic ? ati pun un 0 in plus ?
si 40 mii sau cati or fi, cum ati darta fara macar act de mana ?
Pina la încheierea contractului de vizare - cu pare și întăbulare,,

sa stati potolit daca nu puteti face un act notarial, macar o promisiune de vanzare.
La început mi sa cerut 300 mii avans cu contract de mina făcut în primăria locala și ca martori au fost domnul primar și domnul casier amîndoi lucrează în aceiași primărie, apoi după 2 săptămâni miau mai cerut încă 300 mii pentru ca au ceva personal de rezolvat urgent și au nevoie de bani,, și după încă o săptămână încă 100 mii acești 400 mii din urma fără nici un act,, iar acum vinzatorii pretind ca au succesiunea,,, și așteaptă titlu de proprietate. C. F. Pe unul dintre urmași Ca apoi sa se facă contract vinzare cu mpare - și intabulare pe mine,, dar cică domnii de la cadastru pleacă în concediul Pina la sfârșitul luni, și Pina atunci trebuie sa mai așteptăm,, dar cumpărătorii vor restul de banii rămași adică suma de 500 mii întrebarea este,,, eu cum trebuie sa procedez, în acest caz? Ar trebuie sa fac vreun act cu ei? Și dacă da,, ce act și unde? Și cum pot trece suma totala?
Ultima modificare: Marți, 10 August 2021
Ramonaneky, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune DragosLazar DragosLazar Am testamente particulare facute de doi batrani (care nu au avut copii ) Domnul mi-a lasat jumatate din apartament si o suma de bani iar doamna mi-a lasat ... (vezi toată discuția)
Casa si teren cumparate cu chitanta de mina avram231 avram231 Am cumparat in anul 1996 o casa si teren pe o chitanta de mina , nu am avut martori la indemina atunci si a semnat numai vinzatorul ca a primit banii . Acum ... (vezi toată discuția)
Succesiune, intabulare. liviu f liviu f Buna ziua, As dori lamuriri la urmatoarea situatie: 1) casa si terenuri, in mediul rural, neintabulate; 2) persoana in posesia careia, conform ... (vezi toată discuția)