avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare CI după divorț
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare CI după divorț

Bună ziua.
Vă rog frumos să mă ajutati cu un răspuns. Am divorțat recent, fostul nu mai locuiește cu mine și nu are nici un drept asupra apartamentului.
Unde trebuie să apelez ca să fie obligat să își schimbe cartea de identitate? Mentionez că el nu vrea acest lucru.
Multumesc frumos.
Ultima modificare: Marți, 10 August 2021
Bukos, utilizator
Cel mai recent răspuns: Bukos , utilizator 18:32, 10 August 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai mult decât să anunțați la Evidența Persoanelor că nu mai locuiește acolo nu aveți ce face. Doar o instanță îl poate obliga să o schimbe, ceea ce e extrem de greu spre imposibil + costisitor indiferent de rezultatul procesului. Iar dacă își face viză de reședință la o altă adresă e în legalitate.

Oricum, asta nu vă dăunează cu absolut nimic, iar cartea de identitate va expira la un moment dat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
candva o sa schimbe ca ii expira.
nu va afecteaza ca are buletin la adresa.
Puteti anunta la evidenta populatiei ca nu mai sta si sa le dati nr lui de tel sa ii puna in vedere ca are oblogatia sa il schimbe. Nu stiu insa daca se va si intampla.
Vă mulțumesc frumos pentru răspuns.

Nu trebuie să il schimbe, este valabil până în 2080
Ultima modificare: Miercuri, 11 August 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare adresa de domiciliu in cartea de identitate gabriela_marc gabriela_marc Care este modalitatea legala de a determina o persoana sa isi opereze schimbarea adresei de domiciliu la Serviciul de Evidenta Populatie. Cu observatia ca ... (vezi toată discuția)
Persoana necunoscuta care are domiciliul la adresa mea mala72 mala72 Buna ziua!Am si eu o intrebare cu privire la o persoana pe care nu o cunosc si are buletinul la adresa mea .Eu locuiesc la aceasta adresa de 13 ani si nu stiu ... (vezi toată discuția)
Adresa de domiciliu BCF BCF Buna ziua Am o nelamurire, sper sa ma puteti ajuta. Sunt divortata de 2 luni. Partaj pe bunurile comune inca nu am facut. Fostul meu sot are trecuta pe ... (vezi toată discuția)