Am un contract cu obligatia de intretinere a unei matusi pentru a mi ramane apartamentul. Apartamentul a fost cumparat inainte de a incepe o relatie de concubinaj cu un domn. Ei locuiesc in apartamentul doamnei unde eu platesc impozit, lumina , gaz, mancare, etc...Domnul are apartamentul lui, are mostenitor. I-am spus ca eu nu pot avea grija de el si obligatia de intretinere ii revine mostenitorului. Matusa azi spune una, maine spune alta. Actele sunt facute acum 13 ani. Au peste 80 de ani. Desi i-am atentionat si pe el si pe mostenitor, ca nu ii mai pot .accepta prezenta lui acolo, cheltuielile mele crescand foarte mult, nu ii intereseaza si se fac ca nu pricep. El nu are domiciliul la matusa mea. Va rog sa imi spuneti daca pot sa il scot cu politia, sau cum sa procedez, matusa parand a nu fi foarte coerenta, acum vrand sa il scot, maine nu mai vrea. Ea are dreptul de a sta in casa pana inchide ochii, dar poate aduce in casa sa locuiasca cu ea cineva impotriva vointei mele? Practic ma obliga sa il am in intretinere si pe el, iar eu nu mai pot sa fac acest lucru, avand si eu o varsta.
Contractele pentru utilitati sunt pe numele meu si eu platesc absolut tot. Cum pot delimita cheltuielile lui si cheltuielile mele? Sa impart la jumatate? Plus ca este un om in varsta de 84 de ani si in orice moment se poate intampla ceva cu el matusa nefiind capabila sa umble pentru a-l duce la spital, sa umble sa rezolve probleme de sanatate sau inmormantare. Nu are mutatie acolo, Mostenitorul este in strainatate si nu m-a abordat niciodata. De cate ori a venit in tara, a evitat orice intalnire, orice discutie pe tema asta, sa lase un nr. de telefon, ceva. Batranul locuieste in alt oras. As putea spune ca ea este instabila psihic, dar e greu de demonstrat in conditiile in care nu vrea sa mearga la psiholog desi are probleme neurologice si la neurolog am fost de nenumarate ori. Cu ani in urma mergea la un psihiiatru si ii dadea medicamente gen XANAX, dar nu stiu ce diagnostic avea. Inteleg ca prin acest contract am doar obligatii, ea putand sa aduca in casa si 10 persoane si eu sa platesc cheltuielile. E cam aiurea.