Am avut o convorbire telefonica cu un reprezentant al unei firme din Romania, in care respectivul domn a avut o atitudine "nedemna". Am voie sa postez aceasta convorbire pe blogul meu? (inregistrare audio)
Interlocutorul meu a initiat convorbirea
La convorbire nu au participat terte persoane, doar eu si interlocutorul.
La cateva zile dupa convorbirea telefonica am sunat la respectiva companie si am cerut acordul, pe care bineinteles ca nu l-am obtinut.
Pot fi chemat in instanta in cazul in care voi posta inregistrarea audio pe internet?
Da,puteti posta acea inregistrare pe blog.Se subintelege acordul partii atata timp cat a avut discutia cu dvs. Spre exemplu: atunci cand apar la televizor inregistrari telefonice care sunt impotriva persoanei inregistrate si sigur televiziunea nu a primit acordul de la persoana respectiva.Se poate publica fara probleme.
Eu am un alt punct de vedere. Daca in cadrul convorbirii respective apar elemente prin care o persoana este identificata sau este identificabila nu aveti dreptul sa postati acea convorbire. Este vorba de protectia datelor cu caracter personal.
Asa as putea sa fac public orice informatie dintr-o convorbire telefonica, ceea ce nu mi se pare in regula.
In cazul de fata datele cu caracter personal nu sunt legate de angajatul firmei sau de firma, ci de client si daca acesta este deacird sa faca publica aceasta convorbire atunci este liber sa o faca.
Parerea mea ramane in continuare ca se poate publica.