avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua ! As dori sa adresez o intrebare , serviciul ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua ! As dori sa adresez o intrebare , serviciul de paza ...

Buna ziua ! As dori sa adresez o intrebare , serviciul de paza si protectie al unui local tip club/disco/terasa are obligatia de a oferi protectie nu numai in incinta localului sau si in fata acestuia , deoarece am avut o altercatie cu niste indivizi in fata locaului chiar inainte de a ma urca in taxiu si a ma deplasa spre casa , iar in timpul incidentului , niciunul dintre agenti de paza nu au intervenit , motivand ca nu este de competenta lor de a imi oferi protectie si in afara locaului incluziv in fata lui, pentru a imi lua mijlocul de transport ! Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:08, 16 August 2021
Serviciile de paza al unui obiectiv nu include protectia si paza persoanei si a bunurilor din afara spatiului supravegheat ci vizeaza strict obiectivul adica imobilul (incinta acestuia).
Chiar dacă nu era de comepența lor, puteau, din punt de vedere civic, să vă ofere protecție. De principiu da, ei, ca agenți de pază angajați, ar fi fost obligați să intervină în interiorul localului, însă logica îmi spune că și la locul de ieșire., deoarece și acesta implică localul. Ar trebui să încercați să aflați de la șeful lor cum stă treaba și să vă clarificați problema.
Ultima modificare: Joi, 12 August 2021
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă este în fisa postului sa păzească și exteriorul localului ,trebuiau sa intervină. Dacă nu au aceste atribuții atunci prin intervenția lor ar fi depășit atribuțiile postului și puteau suporta consecințele.
Ultima modificare: Joi, 12 August 2021
mitabiciclista, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va bateati, va scuipati, va certati sau in ce a constatat altercatia?
Agentii erau afara, va admirau sau ce faceau?
Desi in afara localului nu sunt obligati cf contractului sa intervină, erau datori civilmente, noralmente, sa incerce sa aplaneze conflictul.
E ca si cum politistul aflat in timpul liber, nu intervine intr-o situatie, sau conducatorul auto trece nepasator pe langa un accident ( ceea e si penal)
Conteaza si cum s-au desfasurat evenimentele exact. Poate nu au considerat ca 2 injuraturi de morti, insemna altercatie si ca sunteti in pericol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agent paza - parte responsabila civilmente pui_horatiu pui_horatiu La societatea de paza si protectie pt. care lucrez, a intervenit o situatie de genul: doi baieti (agenti de paza), imbracati in uniforma, se deplasau cu masina ... (vezi toată discuția)
Proces verbal contraventie Florin111 Florin111 Recent am avut o altercatie cu un agent de paza care mi-a refuzat accesul in magazin .Revenind in magazin ulterior dupa cca.30 de minute ,am fost abordat de ... (vezi toată discuția)
Am probleme cu politia locala sunt agent paza la o discoteca si am fost amenintat cu cutitul de o persoana care a mai fost anchisa pentru omor am sunat politia locala care avenit dar nu a ... (vezi toată discuția)