avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Loc de veci deteriorat de un copac. Constructia de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Loc de veci deteriorat de un copac. Constructia de zidarie din ...

Loc de veci deteriorat de un copac. Constructia de zidarie din interiorul locului meu de veci ( cim.Bellu), dar si imprejmuirea de la suprafata au fost distruse de radacinile unui copac situat in apropiere pe zona neutra. Va rog ajutati-ma, cine suporta cheltuielile de reparatii pentru paguba mea? Tre. sa actionez in judecata? Va multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Presupun că acolo ar trebui evaluată situația la fața locului, poate chiar realizată o expertiză. Da, dacă nu veți reuși prin bună înțelegere cu cei care administrează cimitirul, acționați în judecată. Zona neutră ce presupune? pentru că locul pe care a crescut copacul aparține, după cum intuiesc, de domeniul public, dacă nu este un cimitir privat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti o sesizare în scris către administrația cimitirului vedeți ce va raspund si în funcție de răspunsul.primit procedati in consecinta.Pana la o eventuală expertiză faceti poze cu starea cavoului,a copacului respectiv etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul asupra locului de veci AureliaT AureliaT Buna ziua, Va prezint o situatie si as vrea si eu un sfat daca se poate. Mama mea detine un loc de veci de mai multi ani printr-un act de donatie. Ani de ... (vezi toată discuția)
Am comis o infractiune? Mobius Mobius O sa intru direct in subiect si o sa caut sa nu va rapesc prea mult timp. Tatal meu are o gradina imprejmuita pe care detine titlu de proprietate. Tatal meu ... (vezi toată discuția)
Proprietate distrusa de animalele salbatice farcas25 farcas25 Buna, Tatal meu are un teren proprietate (1ha) in apropierea muntilor Calimani. Proprietatea este imprejmuita pentru a preveni accesul animalelor domestice ... (vezi toată discuția)