avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acoperiș bloc picat pe mașină, furtuna 28 iulie ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acoperiș bloc picat pe mașină, furtuna 28 iulie 2021. Cine este vinovat?:(

Bună! Vin cu o rugăminte. În urma furtunii din data de 28 iulie 2021, un acoperiș al unui bloc de 10 etaje din București central, a picat pe mașina mea, parcata regulamentar intr un loc destinat parcării auto, și mi a provocat daune mașinii mele. Blocul are asociație de proprietari dar administratorul tot spune printre vorbe ca primăria trebuie sa ma despăgubească. Nu stiu către cine sa ma îndrept sa îmi pot plăti reparația, nu am bani sa o repar din fonduri proprii.
Mulțumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Romulus75 , utilizator 16:08, 17 Iulie 2024
Mulțumesc mult
Probabil că acoperișul a fost realizat ilegal, fără proiect și autorizație de construcție. Majoritatea construcțiilor de acest gen sunt ilegale și constituie un permanent pericol public. Cunosc mai multe situații din orașul meu când asemenea încropeli ilegale au căzut după furtuni, din fericire fără să producă daune de niciun fel, iar altele chiar au luat foc. Primăria le tolerează și se face că nu le vede. De obicei sunt realizate de tot felul de căpoși care nu înțeleg că acestea constituie un real pericol public. În domeniul construcțiilor este un haos complet, din câte îmi dau seama, haos care este tolerat pentru că nimeni nu dorește să se implice în aplicarea legilor. Așa că vinovat pentru toate aceste nereguli este ... acarul Păun! Probabil că va fi foarte greu să vă recuperați prejudiciul, dacă nu aveți asigurare sau aceasta nu acoperă, în mod explicit, daunele produse de căderea unui acoperiș de la etajul unui bloc pe mașina dvs. O să urmăresc cu interes această discuție de pe forum să văd dacă reușiți să vă recuperați prejudiciul. Vă doresc mult succes!


a scris:

Așa că vinovat pentru toate aceste nereguli este ... acarul Păun!

Pai asociatia de proprietari nu e iresponsabila in acest caz, nu poate nimeni construi un acoperis, ilegal, fara ca cei de la asociatie sa stie si sa fie responsabili ca au ingaduit asa ceva. Prin urmare Paun e chiar asociatia.


latka a scris:



a scris:

Așa că vinovat pentru toate aceste nereguli este ... acarul Păun!

Pai asociatia de proprietari nu e iresponsabila in acest caz, nu poate nimeni construi un acoperis, ilegal, fara ca cei de la asociatie sa stie si sa fie responsabili ca au ingaduit asa ceva. Prin urmare Paun e chiar asociatia.


Si daca acoperisul a fost realizat si legal si corect dar a cazut datorita furtunii, eveniment meteo care NU face parte din datele initiale ale proiectarii lui, asociatia invoca asta si vinovat cine mai este?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident !! Iustina90 Iustina90 Buna ziua! Ce se poate face in cazul in care o caruta cu cai mi-a avariat masina deoarece propietarul nu vrea sa isi asume nici-o raspundere precum ca nu are ... (vezi toată discuția)
Acoperis bloc - regie proprie - ilegal - raspundere legala tatutzul tatutzul bun gasit am urmatoarea problema delicata: locuiesc la ultimul etaj (4) si am deasupra un acoperis din placi de azbociment, construit in regie proprie de ... (vezi toată discuția)
Acoperis realizat in regie proprie cazut peste masini, plata daune bunea24 bunea24 in urma cu ceva timp ,parte din acoperisul blocului unde locuiesc a fost luat de vânt si s-a prabusit pe 8 masini parcate , acoperisul este facut de mai bine ... (vezi toată discuția)