avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, doresc sa gasesc un avocat care se ocupa cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, doresc sa gasesc un avocat care se ocupa cu retrocedari/ocupari ...

Buna ziua, doresc sa gasesc un avocat care se ocupa cu retrocedari/ocupari abuzive de case si terenuri, nu stiu exact incadrarea daca este la drept civil sau penal de aceea pun aceasta intrebare.
Pe scurt este vorba de un teren/loc de casa ocupat abuziv de mai bine de 40 de ani, terenul fiind al strabunicilor mei care s au mutat in alt oras, iar acel teren a ramas nefolosit pana cand un vecin a darmat gardul si a plantat cereale, urmasii strabunicilor au incercat sa recupereze acel teren dar nu au reusit neavand informatiile necesare. pe acel loc de casa exista 2 acte de proprietate, unul original al strabunicilor din anul 1932 si cel al vecinului din 1970. Nimeni nu a vandut nimic vecinului de aceea incercam sa aflam cum detine el acte de proprietate.
As dori o mana de ajutor si un sfat, de unde sa incep acest proces, cu ce avocat sa vorbesc, carei instanta sa ma adresez? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:43, 8 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti accesa butonul rosu "consultanti" si va alegeti persoana dorita care daca este disponibila va poate consilia contracost. Va puteti adresa Baroului de avocati din judetul dvs.
Regulamentul acestui forum interzice recomandarea de consultanti.


POPA GHEORGHE a scris:

Puteti accesa butonul rosu "consultanti" si va alegeti persoana dorita care daca este disponibila va poate consilia contracost. Va puteti adresa Baroului de avocati din judetul dvs.
Regulamentul acestui forum interzice recomandarea de consultanti.


Va multumesc, dar din pacate nu stiu in ce cadru legal se incadreaza, civil penal etc nu stiu exact cui sa ma adresez
Bună ziua. În 1997 am luat un teren lingă Craiova prin notar terenu era extravilan actul sa evectuat contract de donație cu suma care era la acea vreme aul acesta trecind la terenul respectiv am observat ca este construita o casa. Cum procedez în instanta pentru tulburarea de posesie a terinului. Mai ieste valabil terenu pe care lam cumpărat cei care au construit au șiș ca au cumpărat și nu au vrut să-mi arate actul de la cine a cumpărat prima data ca ne înțelegem într-un fel ieu vreau sa merg pe cale legala. Va multumesc
Va trebui sa consultati un avocat, contracost, pentru lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Granituire bahanlucian@yahoo.com bahanlucian@yahoo.com Am un proces de granituire cu un vecin care ma dat numai pe mine in judecata cu ceilalti vecini nu are nici o problema.Avenit expertiza experta a facut 3 ... (vezi toată discuția)
Pud aprobat ilegal marius12 marius12 Buna Ziua! am si eu o problema cu primaria sec 2 am cumparat o casa pe legia 112 si terenu e cu chirie #-o un vecin a spart gardul meu si a intrat in curte ... (vezi toată discuția)
Vecinul nu ma lasă să-mi repar spatele casei stancalia stancalia Bună ziua am cumpărat o casa la tara în 2001 casa construita prin ani 60 acum trebuie sa fac reparații la spatele casei și vecinul nu ma lasă să întru ... (vezi toată discuția)