avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua. Mama mea( decedata în 1995), stramutata ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua. Mama mea( decedata în 1995), stramutata din Bulgaria, ...

Bună ziua.
Mama mea( decedata în 1995), stramutata din Bulgaria, nu a beneficiat de legea 189..... - nu știu dacă eu, în calitate de fiică, pot depune acte ptr a beneficia de legea 154/2000.??
Mulțumesc ptr eventualele răspunsuri!
Cel mai recent răspuns: hero , utilizator 20:28, 19 August 2021
Buna ziua
Da, puteti depune acte pentru a beneficia de indemnizatie in baza Legii nr.154/2021. Acte necesare :
- Copie CI/BI titular
- Copie certificat nastere titular
- Copie certificat casatorie titular
- Copie certificat deces
- Dovada persecutiei suferite (original) - obtinuta de la Arhivele Nationale ( Situatiune si Declaratiune), din care sa reiasa ca decedata a fost stramutata impreuna cu familia din Bulgaria
"Dovada persecutiei", ar putea fi certificatul de nastere al mamei mele( decedata), certificat de naștere, eliberat de autoritățile din Cavarna/Bulgaria, în 1920...??
Mulțumesc!!!
Dovada persecutiei suferite (original) - obtinuta de la Arhivele Nationale - Situatiune si Declaratiune
Vă mulțumesc!
Buna seara,
Da, puteti beneficia, daca dovediti ca mama a fost stramutata, in acea perioada, din Bulgaria

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! revin cu 2-3 întrebări....dacă nu deranjez.... ... Alma Mărgărit Alma Mărgărit Bună ziua! Revin cu 2-3 întrebări....dacă nu deranjez.... ( vis a vis de legea 154/2021)... 1. Eu pot beneficia de prevederile acestei legi, dacă mama ... (vezi toată discuția)
Legea 189/200 chulubei chulubei As dori sa inteleg cine poate beneficia de legea 189/2000. Mama mea este nascuta in Romania, nu este evreica, roma sau de alta nationalitate dar a fost ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 189/2000 maria1956 maria1956 in luna iunie este depusa cererea pentru acordarea drepturilor din Legea nr.189/2000.Casa de pensii imi cere declaratie notariala a 2 persoane care au fost ... (vezi toată discuția)