avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj divort / deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj divort / deces

Buna ziua. Este "povestea" fratelui meu - 54 ani ; recasatorit, el avand un baiat din prima casatorie, ea o fata din prima casatorie [ acum casatorita], ambii majori acum. Se contureaza acut ideea divortului . Mentionez ca ei traiesc impreuna [ in casa bunicilor ei] de vreo 22 de ani si s-au casatorit legal in urma cu vreo 17 ani. In urma cu vreo 13 ani , bunicii le-au facut act de vanzare- cumparare pe acea casa si pamantul arondat, adica abia dupa ce s-au convins ca fratele meu investea masiv acolo [ avea alti bani pe atunci, dar de vreo 10 ani a fost ales intr-o functie publica si nu mai aduce la fel de " multi" bani in casa] Mai mentionez ca ea nu a avut niciodata serviciu.
Cum se vor imparti toate astea in cazul divortului ? dar in cazul decesului fratelui meu [ Doamne fereste], dar e " negru" de suparare !!!
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:38, 16 August 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Între soți se cam merge pe 50% fiecare dar poate depinde de mai multe lucruri.
Trebuie văzute si actele de avocat sau de notar daca divorțează amiabil și nu au nevoie de îndrumare juridica specializata.
Ultima modificare: Luni, 16 August 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare popamariaaa popamariaaa Ma numesc Maria ,detin un apartament ,iar din prima casatorie am un baiat .M-am recasatorit si as dori sa stiu! Dupa moatrea mea, ce drept ii revine ... (vezi toată discuția)
Care va fi partea mea ? ContSters412228 ContSters412228 In urmă cu multi ani ,mama a divorțat de tata.Apartamentul in care locuiam era al bunicilor mei.Bunica a murit prima.Apoi bunicul a vândut apartamentul ... (vezi toată discuția)
Succesiune pamant si imobil larisa408 larisa408 buna seara sa va spun povestea... parinti mei au primit o bucata de pamant din partea bunicilor mei de pe mama prin urmare ei si-au cladit o casa unde sa ne ... (vezi toată discuția)