avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua.Sotul doreste sa dezbata mostenirea dupa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua.Sotul doreste sa dezbata mostenirea dupa tata -decedat ...

Buna ziua.Sotul doreste sa dezbata mostenirea dupa tata -decedat in anul 2002, si dupa mama- decedata in anul 2019, ei fiind 3 frati, fratele mai mic a ramas in casa parintilor dar nu locuieste in ea, este intr-o stare avansata de degradare, se darama mai pe scurt, dar si-a construit dependinte pe langa casa parintilor- nu legat de casa.Pana in momentul cand a decedat si mama sotului, relatiile dintre frati au fost foarte bune.Dupa decesul mamei , au inceput problemele, discutii si sotul nu a mai fost cumva primit pe acolo.In aceste conditii sotul doreste sa dezbata mostenirea.Din diverse discutii, s-a inteles ca sotul si cealalta sora, ei sunt 2 baieti si o fata, nu ar mai avea dreptul la nici un fel de mostenire.Intrebarea noastra este urmatoarea si anume, faptul ca fratele sotului a ramas acolo cumva, grija de casa parinteasca nu a avut pentru ca se darama, ii exculde pe ceilalti frati de la mostenire? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: iulia2015 , utilizator 08:06, 18 August 2021
Fiecare are o cota parte de 1/3 din casa, teren.
Mulțumesc pentru răspuns.Deci indiferent de situație, frații moștenesc cota parte fiecare, chiar daca au trecut atâtea ani.Multumesc.
Va rog tare mult sa ma ajutati cu un sfat, cu o lamurire sa stim ce avem de facut pe viitor.Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune marianalin marianalin Suntem patru frați o fata și trei băieți, părinții noștri decedați unul din frați dorește că partea ce-i revine să o lase celorlalți trei ... (vezi toată discuția)
Mostenire patata cu sange szityi szityi Buna ziua. Am o problema pe care nu stiu cum sa rezolv. In anul 2014 a decedat tatal meu. Nu s-a dezbatut succesiunea si in anul 2017 a decedat si mama, si ... (vezi toată discuția)
Succesiune nedezbătută, un moștenitor decedat dator la bancă: ce riscă ceilalți moștenitori? elenadragoi2008 elenadragoi2008 Buna ziua tuturor Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la următoarea speță : Sunt 3 frati care au casa părintească dar fără succesiune făcută. ... (vezi toată discuția)