avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal

Bună ziua,
Vă rog să mă lămuriţi cu urmatoarea situaţie:
Am lucrat la o firma din ianuarie 2020 până pe data de 19 martie 2021 cu contract de munca full time.

Pe 23 ianuarie 2021 am încheiat un alt contract part time pe perioada nedeterminată cu o altă firmă. Contractul part time a fost modificat pe data de 25 martie în contract full time pe perioada nedeterminată.

Acum sunt însărcinată cu data probabilă a nasterii 1 noiembrie. De pe data de 30 august ar trebui să intru în concediu prenatal. Cine îmi va plăti concediul prenatal si cum trebuie să procedez pentru a nu fi afectate veniturile. Aştept cu interes răspunsul dumneavoastra. Vă mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandra Ionita1 , utilizator 08:23, 20 August 2021
Concediul il va plati angajatorul, dupa care va recupera banii de la Casa de Asigurari de Sanatate.
Vă mulţumesc pentru răspuns.
Actualul angajator mă plătea cu 1500 lei net în luna februarie-martie. Pe mine mă interesează dacă va lua în calcul şi venitul de la vechiul angajator pentru a plăti concediul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ,sunt în următoarea situație: sunt însărcinată ... geogiana09 geogiana09 Bună ziua,sunt în următoarea situație: sunt însărcinată în 8 luni ,data aproximativa a nașterii fiind 15 decembrie 2021.Va prezint mai jos situația ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate Simona G9 Simona G9 Buna ziua, Sunt însărcinată și urmează sa intru în prenatal începând cu 1 Ianuarie 2020. In prezent sunt angajata pe perioada nedeterminata în doua ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ma numesc mailat ramona si sunt angajata din 05..2021 ... Mailat ramona Mailat ramona Buna ziua ma numesc mailat ramona si sunt angajata din 05..2021 si sunt insarcinata in luna a 3 am mai lucrat din 9septembrie pana in 7 ianuarie pot intra in ... (vezi toată discuția)