avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... folosinta asupra unui drum de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

folosinta asupra unui drum de servitute

Sunt proprietar al unui teren impreuna cu alti 5 vecini accesul la proprietati se face pe un drum de servitute pe care fiecare proprietar la cedat ca sa aiba toti acces la proprietati.Toate parcelele sunt pe partea stanga a drumului de servitute iar pe partea dreapa sunt doi proprietari unul are acces din strada principala iar cel de al doilea nu are acces de nicaieri.Problema este urmatoare:Acela care nu are acces la proprietatea lui poate folosi drumul nostru si daca da in ce conditii?
~ Conținut șters la cerere ~
Dreptul de servitute se poate constui prin act notarial ( cand exista buna intelegere intre proprietarii fondurilor vecine ).Altminteri , transarea acestui diferend ramane instantei de judecata.
Proprietarul fondului dominand ii incumba obligatia de despagubire , catre proprietarii fondurilor aservite, iar acest drept e exercitat printr-un loc care sa aduca o degradare cat mai mica terenului aservit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatia vanzatorului ? mariusrous mariusrous Buna ziua , am facut de curand un precontract la notariat pt o parcela de 600m/2 , acum cand mai aveam putin si semnam actele de vanzare-cumparare notarita ... (vezi toată discuția)
Dreptul la servitute simonasimona simonasimona avem in camp o holda,la care nu avem cale de acces decat trecand pe la vecini.mai nou acestia nu ne mai lasa sa trecem pe proprietatea lor.ce solutie exista ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pipeaua aura pipeaua aura Locuiesc la casa, am curte proprie, dar, ca sa ajung la strada, merg pe o poteca aflata pe un teren public, luat cu chirie de o familie vecina. Dumnealor au ... (vezi toată discuția)