avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am obtinut un drept imobiliar, prin cesiune, prin act ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am obtinut un drept imobiliar, prin cesiune, prin act semnat ...

Am obtinut un drept imobiliar, prin cesiune, prin act semnat la notar public. La semnarea actului de preluare aflu ca notarul public nu a inscris acest drept al meu, in cartea funciara.
Ce pot face?
Notarul raspunde cumva?
Multumesc
Dana N
Cel mai recent răspuns: dani_nastase , utilizator 09:10, 30 August 2021
Buna seara. Toate actele au fost facute si autentificate la acelasi notar, inclusiv Contractul de cesiune. Conform celor scrise in contract, trebuia sa beneficiez de un apartament, la semnarea Actului de apartamentare si sa semnez alaturi de ceilalti asociati. Atat terenul cat si cladirea au fost intabulate, fiecarui apartament revenindu-i o cota parte din teren.
Consider ca Notarul nu a inregistrat contractul iar eu acum, teoretic, am ramas fara un bun pentru care au platit.
nu e clar daca contractul de asociere a fost actualizat in conformitate cu contractul de cesiune (care e ulterior).
Din situatia rezultata, se pare ca cesiunea nu a fost trecuta in actul de asociatiune, desi acesta a mai fost modificat ulterior.
v-ați gândit ca semnatarii contractului de asociere n-au vrut sa va includă? cesiunea se face intre o persoana, parte a asocierii si dvs., care nu sunteți parte. arătați documentele cu istoricul lor unuia avocat, va va lamuri
Ultima modificare: Duminică, 29 August 2021
adriandimitriu, utilizator
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord construire pe imobil ipotecat necsu necsu Am o cladire cu 3 apartamente si 608 mp teren pe care l-am ipotecat la banca. Concomitent am obtinut si autorizatia de construire pt etajare si mansardarea ... (vezi toată discuția)
Cadastru teren de sub bloc cerut la vanzarea apartamentului bogdan1709 bogdan1709 Buna ziua, Suntem in curs de vanzare a unui apartament unui cuplu care-l cumpara prin prima casa. Am furnizat toate actele necesare, iar astazi ne-a sunat de ... (vezi toată discuția)
Completare liste intretinere ionionstefan ionionstefan La noi la bloc administratorul a modificat valoarea cotei parte indivize pe motiv ca cele doua scari ce constituie asociatia de propietari au fiecare ... (vezi toată discuția)